oj nie nie to nie te.. te są od turbiny i przepływki
Printable View
oj nie nie to nie te.. te są od turbiny i przepływki
te są od ciśnienia paliwa i dawki.. i co sądzisz o tym???
Przepływka powiedzmy, że jakoś i w normie ale docelowe ciśnienie doładowania jest "0". Coś źle zaznaczyłeś i nie było pomiaru ? Mierzone ciśnienie doładowania powinno być wyższe ale chyba za bardzo nie cisnąłeś. Niestety przez to, że docelowe jest zerowe, to nie ma do czego porównać i tak trochę "gdybam", że tak jest :(
Mam podobny problem w Fiacie Bravo 105PS, docelowe ciśnienie doładowania cały czas jest "0" turbina pompuje ~0.9-1 bar. O co chodzi?
a jakim programem sprawdzałeś ??? FES???? jeśli tak to powinno dmuchać koło 2 barów ale to na biegu 3 albo czwórce między 1500 a 3500 tysiąca obrotów bo FES od razu dodaje ciśnienie atmosferyczne i ciśnienie doładowania.. u mnie na 3 biegu między 1500 obrotów a 3000 dmucha 1960 albo 1989 bara... ale docelowe też zawsze pokazuje zero nie wiem czemu
Dokładnie jest tak jak piszesz, po prostu odjąłem ciśnienie atmosferyczne, FES pokazuje ok 1950 mBar.
Koledzy no co jest nikt nie może mnie obdarować jakąś w miarę świeżą wersją z witaminką FESa???
Tylko nie piszcie proszę że jest tego pełno w necie i wujek google nadal żyje....
Jakiś link mile widziany na PW.
- nie ma czegoś takiego w sieci a to dzieki zmowie krakersów z anglii i holandii.
- podali oni przyklad programu alfadiag, po jego zpaczowaniu autor nie wydał już kolejnych wersji.
- generatory kluczy i patche istnieją do FES-a i do AlfaOBD ale tylko dla wąskiej grupy krakersów.
Pokazuje wam '0' docelowego, bo macie "stare" sterowanie turbosprężarką - podciśnieniem z zaworu EGR.
więc Franek 98 masz w porządku turbo...
---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 20:10 ----------
czyli co powinno pokazywać 0 tak prymie???