za jedną 4C mamy dwie GT86 :)
Printable View
za jedną 4C mamy dwie GT86 :)
A za Giuliettę 2,5 Dacii Logan. I? :)
nooo i to że własnie cena w 99% pokazuje jaki samochód w jakiej klasie się znajduje i dla jakiego klienta jest wyprodukowany :D
[QUOTE=saroo;1132975]Teraz wydaje się, że silnik ten jest konstrukcyjnie oparty na starym TBi. Zastosowano tylko lekkie materiały.
[QUOTE]
Silnik jest nowy skoro cały blok został zmieniony i projektowany od nowa. Część rozwiązań wykorzystano ze starego projektu co jest całkiem naturalne, przecież inżynierowie nie będę za każdym razem wymyślali od nowa koła :) O ile ten silnik bedzie lepszy od starego wyjdzie "w praniu".
Nowy TBI będzie pewnie stosowany w innych samochaodach Alfy bo projektowanie silnika pod limitowany i niszowy model jest całkowicie nieopłacalne. Ja stawiam na to że mocniejszą wersję nowego TBI zastosują w najmocniejszej Giulietcie, powiedzmy GTA - żeby Ci którzy napalili się na 4C ale zdali sobie sprawę że ich na nią nie stać, wydali pieniądze na Alfę bardziej praktyczną i mieli chociaż cząstkę 4C - jej silnik :)
szef mojej dziewczyny ocipiał na punkcie tego samochodu...
jutro wpłaca jakąś cześć już na auto mam nadzieje, że uda mi się go chociaż na własne oczy zobaczyć :D
z tego co mi mówiła jest 13 sztuk na PL i już 5ciu chetnych
ten gość jeździ smartem. Kupuje to jako zabawkę.
Chciałbym, żeby było mnie stać na takie zabawki :). Swoją drogą to i tak nieźle. Mój szef niedawno kupił mustanga 370 KM. Aż dziw, że jeszcze żyje :P