Oj,ciężki temat.Zastanawiam się czy by jakiegoś urządzenia nie wrzucić przed ren czujnik.Coś co zgasiło by te lampkę.
Printable View
Oj,ciężki temat.Zastanawiam się czy by jakiegoś urządzenia nie wrzucić przed ren czujnik.Coś co zgasiło by te lampkę.
To pewnie czujka rezystancyjna więc wystarczy odpowiedni rezystorek wlutować po drodze.
Bimetalowa.Jak czujka wyjdzie ponad lustro oleju,nagrzewa się i rozłącza.U mnie te blaszki nawet działają,ale gdzieś we wnętrzu czujki jest przerwany obwód.
A nie da się rozebrać tego bata??
Da się w jakiś prosty sposób zblokować TSa 8V ze zdjętą głowicą?? Chciałem zwalić koło zamachowe i zacząć powoli zabierać się za niego tylko jeszcze olej ma w misce i z tym wszystkim jest zbyt ciężki do przetargania samemu. Niektóre auta mają dziurę w zamachu np do ustawiania rozrządu, u mojego brata w Cytrynie była taka - wsadzasz bolec i silnik jest zablokowany. Może i w tym silniku jest takie coś?? Przyznam że walnąłem go w kąt i teraz ciężki dostęp żeby go obejrzeć, zawalony innymi gratami a nie mam pomocnika:)
nie da się bez blokady, za koło pasowe też nie bo jest kruche. Trzeba zrobić sobie przyrząd :)
Załącznik 37742
No OK tylko jak on działa??:) Ze zdjęcia na szybko nic mi do głowy nie przychodzi.
Myślałem o trochę innym przyrządzie - włożyć coś o sporej powierzchni i długości do tłoka w dolnym położeniu a później nakryć to jakimś płaskownikiem z otworami w których siedziały by szpilki głowicy i przykręcić to. Wtedy zablokuje mi ruch tłoka góra-dół więc powinno się udać, co o tym myślisz??