i sprawdzic zbiorniczek , czy przed czy po zmianowy bo nie podajesz rocznka
Printable View
Ja wymieniłem płyn. tamten był czarny juz.Prepłukałem układ wspomagania i chyba jest ok. A co do tego oleju. To jak pisałem wcześniej komputer u juz. U mnie po skończonym wypalaniu filtra dpf włącząła się kontrolka check od silnika i wkółko elektryk i kasowanie bo objawem było zbyt wolne wypalanie tzn wypałalalem go jadac na obrotach 2000 a to trzeba 3000 i wtedy nie wyskakuje kontrolka. Najlepiej jest zaopatrzyc sie w kabel koszt 40zl i program. na priv moge Ci przeslac.
plynu nie wymieniaj narazie tylko sam zbiornik. Bierzesz duza strzykawke z wezykiem odciagasz sobie plyn ze zbiornika do sloika etc. wymieniasz zbiornik, wlewasz plyn, uzupelniasz ubytek i zly urok znika. jak chcesz wymienic plyn to wymien na taki jaki masz w ukladzie. Jak zielony to zielony,a jak czerwony to czerwony czyli DEXTRON III. Przy dolewaniu tez o tym pamietaj bo te plyne sa nie mieszalne. Jak masz przedlifta to najprawdopodobniej masz czerwony ale sprawdz bo mogl ktos juz zmienic
Mam czerwony. Podczas jazdy jest ok. wspomaganie działa więc chyba na razie nic nie kombinuje
moze być też dextron IV są mieszalne z DEXTRONAMI III
Ja mam zalany mobil atf 220 może być?
Czyli muszę zmienić...
Dodano po 29 minutes:
Mogę odlać z zbiornika i zalać III ?..podobno są mieszalne. Tej 2jki mam tylko z dolewki po wymianie zbiorniczka
Ponieważ opinie są skrajne, z moich ustaleń wynika, że można dolewać dextron III do II , ale alfa 159 może jeździć na II bez szkody dla wspomagania. Jakie jest Wasze zdanie?
Dexron II jest gęstszy. Myślę, że spokojnie możesz dolać Dexron III i będzie działać.
Ile litrów wchodzi do układu wspomagania?