Przede wszystkim IPA'ą nie zetrzesz Collinite'a ;)
- - - Updated - - -
MX-Nowicki wysyła za granicę.
Jedna z lepszych maszyn DualAction.
Printable View
Artih dzięki za odp.
Maszyna zaklepana, użyta parę razy 50e ;)
Zamówienie złożone więc teraz tylko czekać na przesyłkę i przechwycić ją szybciej niż moja kobieta.
Pozdrawiam
No to Panowie jak naprawić swój błąd aby przed zimą móc nałożyć nową warstwę wosku?? Czy może nic nie ruszać i tylko po każdym myciu odświeżać QD i wystarczy??
Jak chcesz od nowa nałożyć wosk to porządne mycie i dokładnie przelecieć jakimś cleanerem i dopiero nałożyć nowy wosk już bez tripple. Najlepiej dwie cieniutkie warstwy. Jednak jak kładłeś colli miesiąc temu ja bym jeszcze zaczekał bo jak nałożysz teraz całej zimy ci nie wytrzyma. Połóż pod koniec listopada to powinien do lutego poleżeć spokojnie.
Witam, całkiem niedawno odebrałem moje czarne auto od "Tomka z Deft" i tam miało zrobiony detaling i mam takie pytanie jakiej powiedzmy chemii użyć aby utrzymać efekt jak najdłużej? I co polecacie na plastiki zewnętrzne? Pozdrawiam Michał
Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 4
Niestety nikt tu chyba jasnowidzem nie jest wiec nie wiemy co zostało użyte przy detailingu :P Jaki wosk został nałożony, czy jest jakaś powłoka itp. itd. Dowiedz się co masz nałożone na aucie to coś doradzimy. Jak jakiś wosk "długodystansowy" to na początek do utrzymania efektu wystarczy qucik detailer i dobry szampon. Jak coś "krótkodystansowego" to warto zaopatrzyć się od razu w dobry wosk i cleaner.
Najdluzej utrzymasz efekt myjac prawidlowo auto. Jak sie dorwiesz ze szczota/mopem to nic sie nie utrzyma.
Po komisie to sie spodziewam wyłącznie mocnego aio. Kilka myć i czar prysnie. Nikt nie ładuje kasy w korektę lakieru auta na handel. Ja to rozumiem, normalna sprawa.