Klekot w krótkiej trasie :D
Warunki: Tryb A(nemiczny) :D, droga lokalna, przepisowo 50-70-90 :D
Załącznik 269249
Printable View
Klekot w krótkiej trasie :D
Warunki: Tryb A(nemiczny) :D, droga lokalna, przepisowo 50-70-90 :D
Załącznik 269249
O kurde :) Ja na A zszedem do 5.7, ale jazda w miare normalna do 120-130km/h. Ten tryb wg mnie nadaje sie tylko na autostrade. Jazda na nim w miescie czy na drogach lokalnych jest frustrujaca. Mi narazie wychodzi srednia 6.7. Jazda mieszana, wiekszosc krajowa jedynka, w miare dynamicznie bez jakichs szalenstw. W poprzedniej benzynie przy takiej jezdzie bylo kolo 10l.
murder to teraz bedzie cie wkurzalo, jak caly czas linia ekonomizera bedzie po prawej stronie kropki sredniego spalania :D Ja bym to czympredzej wykasowal :)
Zwróć uwagę, że to jest Tryb B. Po przełączeniu wskazania na jakiekolwiek inne (np. prędkość) dolny pasek spalania chwilowego zaczyna pokazywać kropkę zaczerpniętą z Trybu A. A tam średnie mam powyżej 7 i to jest średnie z trybu mieszanego ;)
Tak, pełna zgoda że A nie nadaje się do miasta. Szczególnie niebezpieczne jest gdy trzeba się włączyć do ruchu - opóźnienie reakcji na gaz jest wtedy masakryczne. Ten tryb nadaje się do spokojnej trasy lub do jazdy po śniegu.
Załącznik 269281
Wyprawa przez Polskę: 80% trasa, 20% miasto (w tym przejazd przez Warszawę w godzinach szczytu).
Jak na 280KM uważam wynik za niezły.
Oczywiści 70-80% jazdy tryb A.
Autostrady i trasy szybkiego ruchu: max 120-130km/h.
No naprawde zacny wynik! Ja ostatnio 500x zony jechalem autostrada tempomatem 130km/h i przyznam, ze jest to meczace momentami. 120km/h jechac giulia na autostradzie, to trzeba miec niezlego kompana na prawym do pogawedki, zeby nie zasnac :)
Temat stary ale napisze swój wynik...Silnik 2.2d 150km jazda 85% trasy spalanie (średnie z 9tys.km) 4.9.Jest to najbardziej ekologiczny diesel jaki miałem-spalanie o 1.5l mniejsze od Passata B7 2.0 tdi,którego miałem wcześniej a teraz ma mój szwagier...A i wato dodać ,że auto mam od nowego-od 2016 roku i jedyna awaria to niedomykanie klapki spryskiwacza reflektora-naprawiona przez serwis jeszcze na gwarancji.Kupno tego auta,mimo różnych opinii(szczególnie w polsko-niemieckej prasie motoryzacyjnej) było strzałem w dziesiątke.
Moja Julka pali 12,5-13 l/100 i jest mi z tym dobrze :) Zielonego nie używam w ogóle bo nie po to samochód ma 280km, żeby jeździć tylko na stu. Ja tylko przełączam między niebieskim a czerwonym. Oczywiście auto używane w ruchu miejskim ale prawie wyłącznie na 2-3 pasmówkach.
Trochę z innej beczki. Dzisiaj po raz pierwszy zrobiłem małą trasę Wrocław - Karpacz i okolice - Wrocław, w sumie 250km. Jechałem raczej spokojnie, ale nie oszczedzałem paliwa, jest czym jechać, jak trzeba było to 3-4 wolniejsze auta za jednym razem wyprzedzałem. Spalanie w normie w/g komp. 10,7L/100km. Chodzi mi o jedną rzecz - po powrocie spojrzałem na rury wydechowe i dziwna sprawa bo końcówki rur są czarne, ładniej wyglądała rura w mojej 159 jak miałem DPF. Czy tak powinno byc? W benzyniakach jakie kiedyś miałem, jak silnik był w dobrej kondycji rura zawsze była jasna. Silnik ma 12kkm nie dymi, oleju (od zmiany przejechałem 400km), nic nie ubyło. Jak u Was wyglądają te rury?