Napisał
marcinq24
No i byłem dzisiaj w ASO Fiat Professiol w Łomiankach po sobotnich zmaganiach z korkiem od oleju i umówieniu się na dzisiejszy poniedziałek.
Mechanik 1 godzinę męczył się z osłoną silnika, a później z korkiem oleju i się udało, spóścił stary olej był czarny i dziwnie gęsty jak na 2 miesiące czyli jakies 2tys km, a co dziwne olej był taki od samego początku tuż po wymianie jak sprawdzałem, bo teraz olej po sprawdzeniu na bagnecie jest idealny jak przy wlewaniu, zrobiłem 80km i jest nadal taki sam. I teraz przynajmniej ścieka od razu do miski po zgaszeniu silnia, a nie jaj pooprzednio po 10-20min powoli się pojawiał na bagnecie.
Czyli NA PEWNO nie wymienili oleju mi poprzednio przez korek, bo jak się nie dało korka odkręcić to wyssali pewnie trochę oleju i zalali resztę nowym, co widać po kolorze i oczywiście po skutkach jakie miałem.
A w serwisie oczywiście, że się nie znam i olej był wymieniany. A ja wiem że GÓ...NO PRAWDA za przeproszeniem.
Jest coś takiego jak zielona linia fiata, może opiszę temat i wyślę do nich, co?
Skasowali mnie również konkretnie 185zł, bo przecież wymiana oleju, płukanie silnika to tyle trzeba zapłaci.... taki serwisant za biurkiem mocny