ja się tylko swoją dostojnie taczam, nie w głowie mi takie wybryki;p fakt wysokie obroty widzi ale bez kręcenia kołami w miejscu.. chyba że jest zima:D
Printable View
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...win_spark.html
Panowie ktos pomoze?
koledzy jak trzymam nogę na hamulcu to falują obroty 600-900 a jak pompuję hamulec nogą z pięć razy to Bella gaśnie.. serwo pada?
nie, z twardością nic się nie zmieniło.. dodam że od jakiegoś czasu cieknie mi z korektora siły hamowania..
Napraw najpierw nieszczelność hydrauliki a później poszukaj nieszczelności w pneumatyce:)
ok dziś jakby się naprawiło.. obroty nie fulują i nie gaśnie.. a zamiast tego regulatora chciałem tam wstawić jakiś czwórnik, to dobre wyjście? Czy lepeij kupić używany regulator siły hamowania?
Wstawiłem czwórnik a raczej dwa dwójniki :D jakieś 3tyg temu, sprawdzałem na zakrętach w 1 osobę, jeździł załadowany w 4 osoby i powiem że nie ma wcale takiej tragedii że dupa ucieka na zewnątrz. Byłem na stacji diagnostycznej i w końcu tył hamuje jak powinien a poza tym jeśli nawet tył miałby tendencje do uciekania przez ominięcie korektora to będziesz się z tym liczył że może coś takiego mieć miejsce i zawsze reakcja jest inna niż jak się człowiek tego nie spodziewa. Moim zdaniem nie jest źle i można to zrobić. Aha i nie pamiętam czy lewa czy prawa strona idą innej średnicy gwinty na przewodach.
a co to jest jak po wrzuceniu wstecznego zapalaja mi sie halogeny z tylu?zrobiloto sie nagle...zwarcie czy z masa cos nie tak?