Ponieważ jestem w trakcie konfigurowania julki, chciałbym jeszcze zapytać (tych co posiadają) jak sprawuje się szklany dach. Czy da się jeżdzić z otwartym, czy wart jest swojej ceny, poza oczywistymi walorami estetycznymi?
Printable View
Ponieważ jestem w trakcie konfigurowania julki, chciałbym jeszcze zapytać (tych co posiadają) jak sprawuje się szklany dach. Czy da się jeżdzić z otwartym, czy wart jest swojej ceny, poza oczywistymi walorami estetycznymi?
Nie, nie jest wart. Z otwartym da się jeździć do 60 km/h mniej więcej.
Witam, również jestem w trakcie konfiguracji mojej G. Poniżej wklejam to co ustaliłem ze sprzedawcą. Moje pytanie ile upustu powinno mi się udać wynegocjować. 5000zł z tak zwanej promocji powszechnej jest na wejściu, ale szczerze to liczyłem na co najmniej 10% od ceny katalogowej a sprzedawca kręci nosem, szukać w innych salonach?
Alfa Romeo Giulietta 1,4 TB M-Air
TCT 170 KM Distictive 2012
• Lakier BLU PROFONDO
• Pakiet Premium (Reflektory Bi ksenonowe z funkcją AFS ze
spryskiwaczami, System głośnomówiący Blue & Me z polskim
oprogramowaniem + Czujnik parkowania tylny
• Autoalarm
• Fotel pasażera z regulacją wysokości
• PAKIET WIDOCZNOŚĆ - Czujnik zaparowania i zapachów (występuje z lusterkiem elektrochromatycznym, podgrzewaną strefą wycieraczek przednich, szyba przednia z przyciemnionym pasem i czujnikiem deszczu)
• Nagłośnienie BOSE
• Radioodtwarzacz z podwójnym tunerem
• Pakiet SPORT 1 :
- 17" koła ze stopów lekkich z oponami 225/45
- czarne wnętrze z panelem ze szczotkowanego aluminium
- sportowe zawieszenie
- satynowe lusterka boczne
- tapicerka skórzana Venere z perforowanym siedziskiem i oparciem
czerwona
- reflektory przednie z ciemnym wykończeniem
Cena sprzedaży brutto:
113 720 zł
O! Wreszcie niebieska będzie :). Daj zdjęcia po zakupie.
Więcej niż 10% nie dostaniesz, chyba, że poczekasz do września, października - wtedy powinno się udać, bo rok się kończy i zaczynają schodzić z ceną.
Dwie uwagi:
a/ przesłuchaj BOSE i zwykłe nagłośnienie - sporo osób jest mocno niezadowolona, a dopłacić trochę trzeba, w podwójny tuner z kolei naprawdę warto zainwestować
b/ przemyśl kwestię czerwonej skóry - strasznie szybko się brudzi; ja osobiście polecam półskóry, ta skóra wygląda strasznie delikatnie; może ktoś, kto ma auto ze skórami przynajmniej rok się wypowie, jak to wygląda, egzemplarze salonowe, które widziałem, były strasznie powycierane.
Prywatnie czy na firmę.
b/ przemyśl kwestię czerwonej skóry - strasznie szybko się brudzi; ja osobiście polecam półskóry, ta skóra wygląda strasznie delikatnie; może ktoś, kto ma auto ze skórami przynajmniej rok się wypowie, jak to wygląda, egzemplarze salonowe, które widziałem, były strasznie powycierane.[/QUOTE]
Moja bella 10 miesięcy, 22k na liczniku. Mam czarną skóre i nie narzekam. Skóra jest delikatna, wentylowana, a więc lepiej nie jeść w samochodzie. Od czasu do czasu warto zając się pielęgnacją skóry. Jeżeli się ma porządek w samochodzie + pięlęgnuje skórę, to nie ma z tym absolutnie żadnych problemów. No i ten zapach skóry w Alfie... bezcenny:)
Widziałem też, że pojawił się temat dachu. Ja mam dach i uważam, że był to strzał w 10. Lekko otwarty (uchylony) można śmiało jeżdzic, nie hałasuję. Cały otwarty raczej tylko po mięscie, powyżej 80km/h zaczyna hałasować. Szczerze polecam dach szklany. Można się nacieszyć ładną pogodą, która w Polsce niestety nie jest standardem.
Na firmę. Znaczy się na działalność ;)
No ze skóry raczej nie zrezygnuje :)
Dzięki za informacje co do nagłośnienia, muszę w takim razie to jakoś porównać, bo za cenę nagłośnienia może lepiej szklany dach ;)
Hmm do września już tylko miesiąc może rzeczywiście warto poczekać.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Jesli na działalność to powinno Ci sie udać wynegocjować okolo 15-16 procent upustu ale nie łączy sie to wtedy z promocyjny leasingami/kredytami od fiata (no ale mozna skorzystać z innych firm).
Zawiera, a przynajmniej zawierał w marcu 2011 oba czujniki. Nie można zamówić jednego z nich, bo występują w komplecie.