Moja Giulietta ma obecnie ok 13k km przebiegu.
- Przy ok 10k km wymieniłem na gwarancji zamek klapy bagażnika - zamykał i otwierał prawidłowo jednak ciągle pojawiał się komunikat o otwartym bagażniku.
- od jakiegoś czasu coraz bardziej denerwuje mnie skrzypienie/zgrzytanie w przednim zawieszeniu, pojawia się przy niewielkich prędkościach, kiedy "bujnie"całym samochodem przy wjeździe w dołek, zjeździe z progu zwalniającego - temat zanany i opisywany - w ASO proponowano mi smarowanie tulejek przy wahaczu jakimś specjalnym mazidłem który dostali od producenta.
- kilka dni temu ułamała mi się klamka wewnętrzna w drzwiach kierowcy - za pierwszym razem ASO odmówiło przyjęcia na gwarancji ze względu na uszkodzenie mechaniczne - po interwencji u zdecydowanie bardziej przychylnego kierownika salonu sprzedaży u którego samochód kupiłem część już zamówiona - będzie wymieniona w ramach gwarancji.
Co prawda przebieg jeszcze niewielki ale mam nadzieje, że nie uświadczę żadnych poważniejszych usterek - te drobne trochę irytują jednak przyjemność z użytkowania samochodu w pełni je rekompensuje.