To ja bez ASO z własnymi materiałami za wymianę fitra oleju, filtra powietrza i oleju jedyne 80 zł. A jak bym się przejechał do innego mojego mechanika tylko dalej to pewnie bym zszedł do 30-40 zł.
:)
Printable View
Tak, mnie skasowali gnoje za 185 zł z tego wzgledu, że jak byłem w sobote i zrobiłem awanturę że mam takie problemy z olejem( czytać wyżej posty) i jak mogli mi wymienić jak korka nie mogą odkręcić, że nie miałem wymieniany i w ogóle. To sie wku... i w poniedziałek, odkręcili korek zlali olej atwierdzili że wymienili, zalali spowrotem ralem z płukanką motula, silnik opracował na jałowym 15 min. Zlali olej wymienili filtr zalali nowy i wku... serwisant dał fakturę na 185zł. Więc gnój zrobił to specjalnie. Ale napiszę do fiata ze skargą i opiszę sytuację.
A wy to już nie wymyślajcie z tymi cenami że dopłacają, bo mój kolega wymienia olej za 20z
Ale chodzi o to że miałem zakładany komplet rozrządu oryginalny fiatoski z pompą wody, wymiana filtra paliwa, oleju, powietrza, kabiny, wymiana oleju w silniku i skrzyni i zapłaciłem za wszystko 1800zł po zniżkach pracownika który pracował tak na sprzedaży części, handlowiec i miałem jego znizki.
Więc ku....a miałem tani i nie wymyślajcie!!! Cena w serwisie za te usługi to 3600-4000 tys więc mor...w kub.... za przeproszeniem przemondrzałych!!
A z olejem to się już pracownikowi nie chciało na koniec dnia grzebać jak nie mógł odkręcić kurka i olał sprawę wyssał trochę maszyną i dolał oleju co miało dalej swoje skutki!!!
Chyba węglem!!! Heh
Chyba węglem!!! Heh
Hej,
Nie chce byc uszczypliwy ale pojechales autem do serwisu fiata gdzie serwisuja woły robocze w postaci doblo na rope w duzych ilosciach (notabene bardzo udane dostawczaki, brat ma 2 i kombinuje jak tu trzeciego zakupic ;)
Wiem ze to ten sam koncern ale alfa to jednak alfa. Przeciez niedaleko masz serwis na parowcowej z licencja AR, a w sumie niewiele dalej carservis na polczynskiej....
Ze niżkami tak było. Mam fakturę !!
Jak pisałem wcześniej to kolega który tam pracował skierował mnie na te wymiany. Ostatni raz byłem tam z awanturą i wymianą faktyczną oleju na moich oczach.
Alfę oddaje zawsze koledze, który 15 lat pracuje już na jubilerskiej w ASO Alfy, tylko wiadomo ma tyle pracy poza pracą, że czasami jest ciężko czekać. Choć prawda u niego nie miałem nigdy problemów, więc teraz będę cierpliwie czekać w kolejce jak zawsze.
Dostałem nauczke od łobuzów z ASO Fiat professional Ballaun w Łomiankach !!
Czytam Czytam i tak się zastanawiam czy 5w30 czy 5w40 do 159 8 zaworowej? Czy jest jakas różnica? Dzięki
Liqui Moly Diesel Synthoil 5W40 chyba najlepszy z tego co czytam. Podobno 40 ma lepsze właściwości ochronne dla silnika. Bez chipa mam.