tylko nie rozumiem po co ograniczać się do jakiejś ustalonej liczby, choć nie wiadomo czy te 26 tys. w ogóle znajdzie chętnych
Printable View
tylko nie rozumiem po co ograniczać się do jakiejś ustalonej liczby, choć nie wiadomo czy te 26 tys. w ogóle znajdzie chętnych
Nawet ładnie, jak na 4 garnki...
Najważniejsze że strzela przy schodzeniu z obrotów:D
Jako, że od czasu premiery AR 4C brak jakichkolwiek oficjalnych informacji o ilości zamówień to powiem co wiem :)
W Polsce została zamówiona 1 szt Launch Edition w kolorze białym.
Prawdopodobnie cały limit 400 szt na Europę został wyprzedany gdyż kolejny klient z Polski dostał odmowę.
Wydaje sie więc , że Alfa Romeo powinna być zadowolona, że w "ciemno" bez jazdy próbnej przyjęła zamówienia na kilkaset samochodów. Tym bardziej dziwi fakt, że się tym nie chwali.
Pozostaje więc czekać na oficjalne informacje :)
Moim zdaniem szkoda w ogóle słów na komentowanie polityki Fiat Group, która w w odniesieniu do Alfy cały czas tylko się pogrąża. Już sam fakt tak niskiej zakładanej produkcji był dla mnie dość szokujący, zwłaszcza po ciepłym przyjęciu Toyoty GT-86. Wiem, że 4C to bardziej odpowiednik Lotusa, ale moim zdaniem Alfa nie powinna iść w ślady Ferrari celowo ograniczając podaż (chyba, że jak będzie duży popyt, to ktoś w AR się zastanowi), tylko budować szeroką gamę modelową z wyraźnie zaznaczonym sportowym charakterem - przykład BMW pokazuje, że jak zbudowali silną markę, to byli w stanie nie tylko wcisnąć ludziom takie "cudo" jak X6-ka, ale planują już X4-kę, zarabiają więc mają kasę na ambitne projekty (seria i, choć to może być ślepy zaułek :P)...
3.500 zdaje się - 2.500 Europa i 1.000 reszta świata.