Do dynamicznej zamiast "pedzla" wciskaj gaz stopniowo do max 55% bo inaczej korekty sa stale...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Printable View
Mam prośbę o 100 % potwierdzenie kolejności wtrysków. Kupiłem auto z symbolicznym przebiegiem, w którym na 100% nikt nie grzebał, nie wymieniał wtrysków itp. Wtryskiwacze mają w centralce prawidłowe kody IMA, jednak do wtryskiwacza pierwszego jest przypisany kod wtrysku najbliżej akumulatora, natomiast do wtryskiwacza czwartego, kod z wtrysku od rozrządu. Silnik to 1.6 Multijet 105 i tak wtryski zostały wpisane w fabryce. Dodatkowe efekty to śmierdzące spaliny, podwyższone spalanie i kiepska dynamika. Co ciekawe korekty mieszczą się w +/- 0,4.
Proszę o rzut okiem na moje korekty/ciśnienie paliwa. Wahnięcia zmierzonego ciśnienia +/- 10bar są przyczyną wahnięć obrotów?
Auto sporo jeździło z domieszką 2T, jakiś czas temu miało lepsze korekty i mniej paliło...
Wrzuciłeś dużo parametrów na raz i próbkowanie wychodzi co 3 sekundy. Z tego co widać - korekty w normie. Ciśnienie paliwa na listwie idealne ;)
Ale u siebie zauważyłem kiedyś falowanie obrotów i przy tym także wahanie ciśnienia +/- 10 bar od oczekiwanego. Zrobiłem przy silniku bardzo dużo, ale nie zaczepiałem regulatora ciśnienia na pompie. W efekcie falowanie obrotów występuje dość rzadko i jest słabsze, ale do regulatora i tak się dobiorę :)
No tak, dowaliłem więcej parametrów, bo chciałem sobie wszystko za jednym zamachem pooglądać :)
Korekty w ciągu pół roku się pogorszyły - smutne ale niestety fakt - były lepsze...
Czepiłem się auta, bo przy "pędzlu" >2,5rpm robi się z niego Autosan - wstyd i hańba.
Ale że tak? :P
https://www.youtube.com/watch?v=q8WBmgOVMg4
Rozumiem, że on dopala już poza silnikiem :)
Witam. Sparwdziłem swoje korekty i prosze o opinie. Auto po rozgrzaniu zaczyna falować i się stawia. Po za tym strasznie na siwo z wydechu że aż szczypie w oczy :(
I czy na biegu jałowym powinna być taka wysoka dawka oleju napędowego?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=134885&stc=1
Wolniacz poszukaj tematu o dolewaniu oleju 2T do oleju napędowego