standardowy bez korektora też zablokuje....
ale skoro żes sie już pochwalił to szczota w rękę i rozkoduj ten numer :)
w
standardowy bez korektora też zablokuje....
ale skoro żes sie już pochwalił to szczota w rękę i rozkoduj ten numer :)
w
Eh...
Zmienię temat (i to konkretnie :P)
Przekładka, która miała być łatwa i prosta w teorii - w praktyce - nie chce się jej podjąć żaden mechanik. Nic dziwnego - nikt nie chce po prostu składać, co ktoś porozkładał.
W każdym razie - podjąłem decyzję. Sprzedaję silnik. Uznałem, że to najlepsze miejsce, bo tu są wszyscy prawdziwi fanatycy 8V :)
Co do budy jeszcze się zastanowię, albo poskładam jedną 145 z dwóch albo wystawię bardzo dobr, wyremontowaną blacharsko budę tanio.
Co jest zrobione:
- pełny remont - nowe pierścienie, panewki, honowanie, polerwanie wału, uszczelki i takie tam,
- porting głowicy wg Jima K. + zawory 46 mm,
- wałki - przeszlif na CB Stradale Medio (nie jestem 100% pewien do odwzorowania no ale) + azotowanie i prostowanie,
- pełne wyważenie tłoków i korbowodów do 1 g oraz całego układu korbowego z kołem zamachowym,
- koło zamachowe odelżone o niecałe 2 kg,
- kolektor i pokrywa pomalowane proszkowo na czarno (pokrywa ma małą skazę - wina malowacza, zostawił kawałek taśmy ;/),
- zregenerowany alternator, rozrusznik i nowy pasek PK,
- rozrząd ustawiony - na razie na standard,
- jeszcze parę rzeczy, o których po prostu nie pamiętam.
Kosztowało mnie to wszystko blisko 5 koła, a stoi i się marnuje - wolałbym zobaczyć to w aucie jak daje radość, tak jak miało mi. Oferty można składać na PW albo dzwonić po 17:00:
PozdroKod:790 366 960
Panowie, poratujcie, potrzebny mi w 100% sprawny panel klimatronika, mam 2 i oba są niesprawne, jeden w ogóle nie reguluje klapami a drugi tylko w jednym zakresie a mam pół deski rozebrane...
W mojej rozbieranej 1.8 TS nie ma klimy :(
Mam kilka paneli klimatyzacji. Musze tylko posprawdzać czy podświetlenie we wszystkich działa bo jeden był bez (częsty problem).
przelutuj diody (4 baryłki w rzędzie, bardzo charakterystyczne) bo robią sie na nich zimne luty i sprawa podświetlania załatwiona.
No to Andrzejku jak tylko będę mógł to wpadam:)
Arek, jak możesz to ogarnij też swoje, jak będę mógł powybrzydzać to chce z zielonym podświetleniem:)
Niestety chwilowo nie ma na ebayu tego co chcialem bo jest nówka w niezlej kasie do wzięcia, no i masa innych rzeczy np. nowe 3.0 12V za 10k co w kwestii remontu calego silnika jest okazyjną ceną.
Panowie orientujecie się czy przy wymianie lamp przednich na angielską wersję mocowania są te same? I jeszcze jedno jak podejść do wymiany licznika na taki w milach chodzi mi o to czy jak tylko przełożę czy nie będzie przekłamywał prędkości.
Lampy wystarczy wymienić, różnica tkwi w odbłyśnikach, obudowy są takie same.
Licznik też po wymianie powinien pokazywać dobrze, wątpię aby dla angoli robili inne impulsatory.