Widać, że silnik został dokładnie umyty - weź to pod uwagę.
A na przyszłość, istnieje już odpowiedni temat na tego typu posty. http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pie_ar159.html
Printable View
Widać, że silnik został dokładnie umyty - weź to pod uwagę.
A na przyszłość, istnieje już odpowiedni temat na tego typu posty. http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pie_ar159.html
Nie ten dział ale tak na szybko na pewno wersja przedliftowa co widać po panelu klimy więc rocznik 2007. Do tego Navi niefabryczne czyli dokładane brak sterowania radia z kierownicy, kołpaki ogólnie gdyby nie skóry to wyposażenie raczej bidne.
Silnik jest umyty ale czy znajdzie sie teraz auto od handlarza które nie ma wymytego silnika? Raczej nie. Chodzi mi oto czy widać na zdjęciach że z autem jest cos nie tak
- - - Updated - - -
A co myslicie o cenie czy nie jest troche za duża?
Czy ktoś oglądał tą TBI?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-175...C29625853.html
Po poprzednim "ciekawym" modelu, który komis/salon wystawiał mam pewne obawy...
Jak w temacie. Samochód podobno wcześniej należał do alfaholika. Kolor szmpański, czerwona skóra, oklejony panel środkowy (carbon), obszyty mieszek i gałka zmiany biegów, naklejki znaczka alfa romeo maska i klapa tył. Chciałbym poznać historie samochodu, bo jestem bardzo zainteresowany jego zakupem. Będę bardzo wdzięczny za każda informacje. Serdecznie pozdrawiam...
Załącznik 105487
Załącznik 105488
Witam,
czy może ktoś oglądał AR 159 w Proszowicach?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C30047336.html
Pozdrawiam,
Vector
o to moja :) przecież oglądaliście dziś ponad dwie godziny i nic lalka :cool:
na temat tego handarza bylo juz na temat na tym forum i na wielu innych zdjecia zawsze w tym samym miejscu auta wygladaja jak nowe............. pol roku temu jak szukalem mojej mial ten sam koles ale 159 w pakiecie TI na 19nastkach skorach nawi i wogole za 26900zl ....... na miejscu auta wyglada niebo inaczej niz na zdjeciach poczytaj sobie o handlarzach z plocka itp itd.
czekalem az ktos ja wrzuci.Kiedys przegladalem allegro.Zobacz pod maske.Brakuje elementow w tych okraglych otworach pasa przedniego, zbiorniczek wspomagania wyglada na nowke.Zderzak lekko otarty tak da niepoznaki,zeby nie bylo ze jest w super stanie i zeby odwrocic uwage.To napeno niezla mina
- - - Updated - - -
a no i brak popielniczki bo napewno nie bylo palone.Co Ty chcesz za 22 tys 2008 rocznik kupic??
Witam,
Przegladając ogłoszenia dotyczące AR 159 zauważyłem, że wiele z nich posiada nawigację Pioneera.
Czy była ona montowana fabrycznie?
Pozdrawiam,
Vector
Nie spodziewam się majonezu za tą cenę ( dochodzi jeszcze akcyza) i zdaję sobie sprawę, że trzeba w nią trochę zainwestować tylko jestem ciekaw ile?
Stąd moje pytanie czy ktoś ją juz oglądał na żywo bo może nie będę musiał jechać i sam oceniać:)
Przebieg mnie nie przeraża bo w te 130 tyś. które są w wiekszości ogłoszeń to ja nie wierzę:)
Pozdrawiam,
Vector
Diesel ZAWSZE będzie się po części zwracał w kosztach paliwa. Benzyna NIGDY, z wyjątkiem 1.8 MPi, którego można zagazować (pomijam fakt, że ten silnik do 159 nadaje się jak pióropusz dla krokodyla). I optymistyczne założenie, że benzynowe jednostki będą mniej problematyczne runie bardzo szybko w gruzach w sytuacji, gdy wystąpią w nich problemy typu naciągnięty łańcuch rozrządu (JTS), turbosprężarka/dwumas (TBi), cokolwiek 3.2 V6 (większość napraw wymaga demontażu jednostki napędowej).
Moim zdaniem nie można tak generalizowac . Bardziej miarodajne byłoby porównanie konkretnych silników np. Tbi vs 2.0jtdm/2.4 jtdm lub 1.9 16v jtdm vs 1.9jts pod kątem kosztu zakupu oraz pod katem czestotliwosci występowania kosztownych napraw . Każdy silnik ma swoje słabości i od wielu czynników zależy czy akurat to nam sie one przytrafi. W benzynach jest ten problem ze każdy jest z innej parafi 1.8 GM , Jtsy, Tbi, 3.2 holdena. JTDmy bazują na tym samym bloku (1.9 i po modyfikacjach 2.0) ,(2.4) od kilkunastu lat i występowanie/koszty poszczegolnych napraw sa bardziej przewidywalne.
witam, oglądał ktoś może?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C30017889.html
albo ktoś coś wie o tym komisie?
Auta nie oglądałem ale byłem w tym komisie jakieś 4 miesiące temu, jak szukałem Alfy dla siebie. Mieli wtedy piękną 159 SW, która sprzedała się w ciągu kilku dni od wstawienia jej do komisu. Osobiście mogę powiedzieć, że zrobili na mnie dobre wrażenie. Bez problemu dostałem ksero dowodu rejestracyjnego z Holandii z nr VIN, a właściciel nie ukrywał, że maska była lakierowana. Jeżeli pojedziesz, to bez problemu też będziesz mógł zabrać auto do sprawdzenia gdzie tylko będziesz chciał, najbliżej jest ASO Ganinex. Sprawdzałem też wtedy opinie o nich na necie i były pozytywne.
Opinie opiniami, ale jak dla mnie taka cena to zdecydowanie za mało na 159.
wit_maj jak byś mógł to bym był Ci bardzo wdzięczny. Mieszkam koło stargardu szczecińskiego i do Katowic mam jakieś 600km a nie chciał bym robić sobie wycieczki. Jeśli auto było by ok to jade:) Oczywiście przed kupnem i tak wjade do jakiegoś serwisu na sprawdzenie. Przebieg wydaje się być oryginalny, tylko ten tłumik jakoś nisko i jakiś pordzewiały hmm... może w wodzie stał?
Mnie szczerze pisząc śmieszą trochę takie stwierdzenia (a jest ich sporo na forum). Tzn., że jak będę chciał sprzedać swoje zadbane i pewne auto za stosunkowo niewielkie pieniądze, to nikt nie powinien kupić bo "za tani"??? A jak dam wygórowaną cenę to będę miał masę klientów???
Jaki tani ??? , doliczyc z 10k na doprowadzenie do porzadku i juz cena normalna :) iswoje pan handlarz musi zarobic wiec spoko :)
Ja mieszkam przy granicy jakies 1 -2 km widze co tu sie sciaga i jak potem to wyglada ... wiekszosc tutaj nawet nie ma pojecia co z aut wychodzi potem :)
Witam
Oglądał może ktoś ? lhttp://otomoto.pl/alfa-romeo-159-die...C29644992.html
ktoś coś może więcej wie o tym komisie?
Będę wdzięczny za opinie
Mnie osobiście trochę dziwi narzekanie na dynamikę 159 jtd 120km...
Alfa nie jeździłem ale jeździłem vectra c z tym silnikiem i dla 90% osób ta moc jest wystarczająca...
Owszem jak się przesiadam z mojej 156 trochę męczy(za lekkie) wspomaganie kierownicy(nie wiem jak w 159 ale chyba są zbliżone) i reakcja na gaz(nie wiem skąd się on beierze :P) Męczy również skrzynia biegów(szczególnie 1, bardzo dziwne przełożenie) która jest identyczna jak w 159 ale dynamika jest przyzwoita zarówno na trasę jak i a nawet szczególnie miasto.
Po prostu jestem zdania że jeżdżenie dynamiczniej niż pozwala ta jednostka po polskich drogach nie ma żadnego logicznego uzasadnienia a o autostradach nie wspominając bo tam to w ogóle nie jest brane pod uwagę.
Owszem jeździłem wersja 150Km i uważam że ten silnik jest dużo bardziej odpowiedni ale nie jest niezbędny.
W porównaniu do Golfa IV 1.9 105Km subiektywnie dużo dynamiczniej można jechać tym większym autem, a gdzie 1.9 90KM ;)
Jednym słowem cuore sportivo to bardzo ciężki wirus :)
Jak kolega porównuje z innymi silnikami 120KM albo z innymi 90KM to sie nie dziwie ze ma wrazenie ze jest wystarczający. 120KM spokojnie na miasto wystarcza, ale o czym my mówimy? 159 nie jest autem stworzonym typowo na miasto, jego walory sie odkrywa w trasie, gdzie taki silnik tej ważącej ponad 1500kg krowy nie pociagnie szybko i sprawnie. A porównania z Golfem juz zupełnie nie rozumiem, nie ta klasa nie ten segment.
Nie bronię tu jakiejkolwiek wypowiedzi nt mocy samochodu ale denerwują mnie takie stwierdzenia "159 nie jest autem stworzonym typowo na miasto" (lub inny samochód)!!!
Jak można mówić że jeden samochód jest tylko na miasto a inny tylko w trasy?! Jeżdżę głównie po mieście (Gdańsk) i jakoś wszystkie typy aut tutaj widzę (terenowe, SUV, osobowe, sportowe, VAN, diesle, benzyny, itp.). Tak samo jeżeli chodzi o moc auta...Wiadomo że AR159 jest dosyć ciężkim autem i 120KM w 159 a np w Golfie to dwie różne bajki. Ale jeżeli porównamy 120KM w 159 i 90KM w Golfie lub Octavii to jest to jazda zbliżona bo powinno się brać stosunek wagi do mocy (KM/kg).
Zacznij czytać ze zrozumieniem, moze przestaniesz sie tak denerwowac. Nigdzie nie jest napisane z 159 nie jest do miasta i TYLKO na trasy.
"159 nie jest autem stworzonym typowo na miasto"
Tak samo ludzie na wiekszości forach piszą, że niby diesle nie do miasta. Ja mam diesla od 5 lat, moja jazda to 90% miasto i to na krótkich odcinkach (8-15km), no i jakoś auto bardzo dobrze się sprawuje. Pali do 7 litrów i zawsze to o jakieś 3-5 litrów mniej niż benzyna.
panowie jak myślicie czy jest sens kupywać alfe 159 z przebiegiem 190tys? jakich usterek można się spodziewać przy takim przebiegu? i co już powinno być zrobione? na pewno rozrząd. Boje się o turbinę i wtryski.
Było już o tym pisane, przejrzyj poniższy temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/pora...200tys_km.html
Jak się uprzesz to po mieście nawet Hummerem możesz jeździć - kto bogatemu zabroni. Co nie oznacza, że jest to auto stworzone typowo na miasto. To jest auto stworzone typowo na pustynię. Tam samo pick-upy to nie są auta stworzone typowo do miasta. To są auta dla posiadacza np. hodowli owiec - pakujesz owce na pakę i zawozisz je małymi grupkami na strzyżenie. Powiem Ci więcej - Corvette też po mieście da się jeździć. Nawet całkiem sprawnie. Ale to auto dla odmiany najlepiej się czuje na torze albo na płaskiej jak stolnica autostradzie niemieckiej, gdzie nie ma ograniczeń prędkości. Autem typowo miejskim jest Fiat Panda. Albo VW Polo. Jeszcze bardziej miejski jest Smart. A najbardziej miejskie są skutery, które dla odmiany średnio są wygodne w trasach.
Nie masz 159-ki, a wypowiadasz się w temacie "do czego to auto jest stworzone". Auto z najlepszym w klasie układem jezdnym na pewno jest wrecz wymarzone do spędzania czasu w miejskich korkach...