Dlaczego cena benzyny jest sporo niższa w tym pakiecie od diesla, natomiast w normalnej sprzedaży benzyna jest droższa?! Jak to w końcu jest, bo już zgłupiałem...
Printable View
Dlaczego cena benzyny jest sporo niższa w tym pakiecie od diesla, natomiast w normalnej sprzedaży benzyna jest droższa?! Jak to w końcu jest, bo już zgłupiałem...
Belfer wcześniej pisał, że cena diesla 150hp jest obniżona jak tylko się da, tak by właściciele Mazd 6 i Matizów mogli wziąć Giulię pod uwagę.
Czy ten news już się pojawił?
W Paryżu zadebiutują dwie nowe odmiany Alfy Romeo Giulii: usportowiony model Veloce i proekologiczna Giulia AE. Alfa Romeo Giulia Veloce Alfa Romeo Giulia Veloce Odmianę Veloce poznamy po – zarezerwowanych wyłącznie dla tego modelu – dwóch kolorach nadwozia: Blue Misano i Silverstone Grey. Pierwszy otrzymają egzemplarze napędzane dwulitrowym, doładowanym silnikiem benzynowym. Drugi oferowany będzie z 2,2–litrowym dieslem. Silnik o zapłonie iskrowym – przy 5250 obr./min – osiąga moc 280 KM i może się pochwalić maksymalnym momentem obrotowym 400 Nm (przy 2250 obr./min). Jednostka wysokoprężna generuje 210 KM (przy 3500 obr./min) i rozwija monstrualne 470 Nm (od 1750 obr./min.). Bez względu na wybraną jednostkę, standardowym wyposażeniem wszystkie Giulii Veloce będzie system napędu na obie osie Q4 (sterowany elektronicznie) i ośmiostopniowa, automatyczna skrzynia biegów.
No nie wiem czy takie monstrualne te 470Nm... Passat ma 240KM i 500Nm z silnika o mniejszej pojemnosci.
Oficjalnie nie było tej informacji. Cena diesla to 50.500 euro. Sporo. 325d aut M Sport kosztuje poniżej 200k ale nie ma opcji z iX. Ciekawe ile stoi benzyna.
Dobrze, że w końcu wypuścili wersję 280 KM ale dziwi mnie, że w wersji VELOCE. Tą nazwę powinni zarezerwować dla wersji powyżej 300 KM.
No tak pasat to ma suuper silnik i bardzo znany dzięki "aferze"