Też tak mam. Też Samsung. Nie zwróciłem nawet na to uwagi, przyzwyczaiłem się. Wydaje mi się, że to wina Androida a nie Alfy.
Printable View
Rozwiązaniem jest nie słuchanie analogowego radia, jak leci cos z apki z telefonu to komunikatów nie ucina.
Dzisiaj spróbowałem i faktycznie przy muzyce z telefonu nie ucina komunikatów w AA na Google Maps. Ale to jest lipa. Ktoś tutaj coś nie dopracował - ja jednak myślę, że jest to coś po stronie softu od Alfy.
Ale tak samo jest przy odtwarzaniu muzyki z pendriva. U mnie nie ma różnicy, czy radio jest wlaczone, wyciszone, czy slucha sie muzyki z pendriva czy nie. Komunikaty ucina w polowie w 90% wypadków. Dodatkowo problem występuje w wielu samochodach innych producentów. Nie mam Samsunga, także to tez nie jest wina producenta telefonów.
moze to kwestia telefonu / wersji Androida, u mnie nic nie ucina przy korzystaniu z apek AA z poziomu ekranu Alfy, np. Spotify. Daje zawsze 2 pelne komunikaty (za x metrow skrec w prawo i potem skrec w prawo), pauzujac muzyke/podcast przy kazdym z nich.
Giulia MY'20, Google Pixel 2 XL, Android 11
sprawdziłem, jest już w sklepie play, odinstalowałem manualnie dotychczasowową wersję i zainstalowałem z Play, przynajmniej sama będzie się aktualizować
Oj, nie widzę.
google prawdopodobnie sukcesywnie daje widocznosc roznym uzytkownikom, tak tez bylo nie raz z roznymi funkcjonalnościami apek googla. pewnie kwestia dni paru tygodni max