http://allegro.pl/show_item.php?item=2340376245
ta ;)
Printable View
Witam
Mam pytanie czy 175tys przebiegu dla 159 1,9jtdm 8v z Holandii to już same remonty czy da się jeszcze pojeździć po naszych drogach.
bo własnie mam zamiar takiego kupić i sam nie wiem czy lepiej szukać coś z przebiegiem ok 100 ale bez pewności czy nie cofany :)
bo tego 175 jestem tak na 99% pewny ze nie cofany, auto nie pite po winie wynika ze malowanie małych powierzchni i malowanie tylnego zderzaka. z przodu normalne odpryski po kamieniach skóra bdb a mechanicznie to nie mam pojęcia bo się na tym nie znam jest wydruk z serwisu niestety po holendersku, z którego wynika ze rozrząd był zrobiony przy 151tys km. a i w vin mam " COLINT : 145KOLOR WEWNĘTRZNY : TKANINA CZARNA" a tapicerka jest czarna skóra czy ja po prostu mylę pojęcia tapicerkę z innym wykończeniem tego autapozdrawiam wszystkich alfoholikow
ja tam wolę pewne na 99 % (bo 100 to można mieć tylko przy swoim od nowości ;P) 200 000 niż cofnięte 100 000, ale z tego co widać po allegro i nawet kiedyś jakiś dokument oglądałem to w Polsce komfort psychiczny dla kupującego jest tak max do 160.000 i tyle ma 3/4 aut ściąganych z zachodu na allegro :)
eper wskazuje że w tym samochodzie powinna być tkanina alfatex:
być może ktoś wymienił tapicerkę ??
Kolory wnętrza pojazdu PAN-145 PŁATY DRZWI TKANINA CZARNA ALFATEX http://www.forum.alfaholicy.org/ SED-145 POSZYCIA SIEDZEŃ TKANINA ALFATEX CZARNA http://www.forum.alfaholicy.org/
Bo ludzie są głupi i naiwni. Wolą żyć w przeświadczeniu i opowiadać po znajomych jak to super nie kupili auta i przebieg symboliczny jak na diesla.
Głupie społeczeństwo to i wałki jakie są każdy widzi.
Ja kupiłem swoją alfę jak miała 3 lata i 187tys. km po naszych drogach ( auto krajowe ).
Teraz ma 221tys.km i jestem b. zadowolony.
Cóż, mnie się udało 2 tygodnie temu zakupić alfę z 2009 (rejestracja 2010) z przebiegiem 48 tys. (krajowa, z salonu w którym była cały czas serwisowana) aczkolwiek przebieg nie miał dla mnie aż tak dużego znaczenia. Do tej pory jeździłem Alfa 156, którą kupiłem jak miała 3 lata i przejechane 110 tyś. Teraz ma ponad 310 tys. i nie wydaje mi się żeby usterkowość przez te 6 lat użytkowania była znacząco większa od moich poprzednich samochodów. Jasne, że jak sie kupuje auto to im nizszy przebieg tym lepiej ale ważne jest by ten przebieg był prawdziwy. Poza tym spokojnie można trafić na auto zaniedbane, w którym przy rzeczywistym przebiegu lekko ponad 100 tys. już wiele rzeczy zaczyna się sypać...
wielkie dzięki za odpowiedz dzisiaj jadę jeszcze ja obejrzę i może od razu ja kupię wiec jutro będę szczęśliwym posiadaczem 159 sw :) (właściciel samochodu podobno cieszy się dwa razy - pierwszy po zakupie a drugi po sprzedaży :) ) no nic zobaczymy najwyżej będę siedział i tłumaczyć ten wydruk z serwisu holenderskiego z ich dziwnej mowy na nasz :) bo jest cała historia przeglądów a czy autentyczny to nie wiem. pani która mi go sprzedaje jestem w stanie tak jak już pisałem uwierzyć na 99% a czy ktoś nie manipulował w Holandii ale wydaje mi się ze ich mentalność jest zupełnie inna niż Polaków.
Oki spijam kawę zamykam sklep i jadę :)