Załatw mi licznik od angola :rolleyes:
Załatw mi licznik od angola :rolleyes:
Zważyłem swoje malinowe cudo na dosyć dokładnej wadze samochodowej. Wynik przyjemny: z ok 1/3 baku paliwa 155 ważyła 1270 kg. Czyli zatankowana do pełna będzie tylko nieznacznie przekraczać 1300 kg.
Żadnych modyfikacji co do wagi nie robiłem (pomijając koło zamachowe ;) i wydech z nierdzewki), poprzedni właściciel też zdaje się nie, a więc to powinny być dane zbliżone do fabrycznych.
A propos przelotowego wydechu z nierdzewki - bardzo ładnie to wygląda (pomijając źle dobraną końcówkę) i nieźle brzmi, ale nie spodziewajcie się cudów w zakresie zmiany mocy. U mnie nie odczułem jakiegoś "nowego kopa". Dobrze, że nic się nie pogorszyło.
Moja 155 1,8 Formuła z klimą i paliwem poniżej połowy baku , dojazdówką itd. waży 1305 kilogramów
Panowie nasze 8v wejdzie do gtv? Mam klienta na silnik ale pewny nie jest czy mu spasuje. Prosił też o wymiary pomiędzy podłużnicami.
Przeciez to ta sama plyta i te same silniki, skoro ts 16v występował w obu to 8v na bank wejdzie
Koledzy jak i gdzie powinny być zamocowane przewody z końcówkami do napełniania klimy?Mam przypięte opaską do węża od chłodnicy(tak było)a nie bardzo mi się to podoba.
uchwyt z dwoma zaworami między przewodem powietrza a pierwszą cewką zaplonową
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=148985&stc=1
Dzięki wielkie Rafał.Taki uchwyt będę musiał gdzieś kupić,nie wiem dlaczego nie ma go u mnie.
A czy dobrze widzę że w Twojej Alfie masz rurowy kolektor?