założone telefony 15 i na nie nowiutkie Toyo T1R :) 3ma się drogi jak popieprzona :D
Printable View
założone telefony 15 i na nie nowiutkie Toyo T1R :) 3ma się drogi jak popieprzona :D
Założone kapcie cichobiegi letnie oraz przegląd klimy. ;)
Założone letkaniaki - telefony 16' oczywiście przed założeniem porządna kąpiel :)
Kupilem koncowki drazkow,oponki doszly.
założyłem koła letnie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Też założyłem opony letnie i dociąłem obwódkę prawego wydechu oraz ją założyłem.
Wygląda fantasticamente!
Wczoraj prawie 3 godziny pucowania skóry środkami Zaino. Warto było;)
Dzisiaj jak czas pozwoli planuję: założyć ramki klubowe i przykleić znaczek (naklejka od kolegi Wiertło) na tylną klapę.
A ja dziś dla dobra Alfa zostawiłem go u p. Maraniuka (Poznań) na wymianę płynów, filtrów + oględziny po zimie (sprawdzenie co będzie do zrobienia itp.)
Musiałem z Lęborskiej wracać autobusem ... ale po drodze zahaczyłem o Castoramę i kupiłem 2 wiadra 15l - przezroczyste z miarką i przykrywką ... będzie czym myć autko w weekend "na dwa wiadra" :D
PS. W weekend pierwsze mycie na 2 wiadra :D Arsenał:
Załącznik 50821 Załącznik 50822
jutro mialem zmieniac obowie , poszedlem sie umowic z wulkanizatorem ,mam go po sasiedzku , ma warsztat z 15 lat, zachodze a tam karteczka nie czynne ,SASIAD GO POD..... !!! niby halas , i musze robic sam , ludzie sa dziwni
Osłony przegubów wymienione:victory:
zamontowałem klamke Ricambi original do mojej 147' ki - portfel lżejszy o 300 złoty SUPER :D
Wymienione kierunkowskazy na błotnikach :)
Wymienione koła na letnie.
Wyczyszczona na glanc. Skóra nabłyszczona, tapicerka również + plus wszystkie szyby :D
, reflektory zmienione na wersje black zamienniki, nowe linki ręcznego , nowa rolka napinacza ( najwiekszy koszt :( ) i pasek wielorowkowy , wymieniona pompa wspomagania ( dziekuje użytkownikowi kam02 i polecam jego częsci, super !!! ) , z przodu założone nówki sztuki GOODYEAR EAGLE F1 GSD3 205/55 R16 , nowe świece ngk platyna , wymienione drązki kierownicza wraz z końcówkami wszystko TRW, ustawiona zbieżność , wypucowane wszystkie szyby w aucie, niewidziala wycieraczka turtle wax , nowe wycieraczk SCT germany, które polecam !!
wymieniony filtr paliwa :) poszlo gladko bez pochlapania Alficzki ropka :)
W ostatnim czasie naprawione podświetlenie pokrętła z regulacją temperatury. Wczoraj wymiana kółek na letnie, wymieniony olej i filtry oleju i powietrza. Dzisiaj natomiast została pięknie umyta, nawoskowana w środku posprzątane odkurzone umyte szyby
W tym tygodniu sporo zrobiłem przy swojej 33-ce. W wtorek wymieniłem wszystkie świece i kable zapłonowe. Dzisiaj ściągnąłem jej zimowe buciki i założyłem felgi 15, a na nich nowiutkie Vredestein Sportrac 3 195/50/R15 - wyglądają olśniewająco :) Na koniec myjnia, sprzątanie całego wnętrza, komory silnika i Alfa wygląda pięknie :)
załozone letnie dywaniki z zamowienia grupowego w ubiegłym roku...
Kupiłem ją - swoją pierwszą i jest to AR 159 1,9 16V:) Jeszcze do siebie nie doszedłem...
http://allegro.pl/turtle-wax-ice-syn...tml#tabsAnchor dobre to to ?
Jaj nie urywa ... Wejdź na forum kosmetykaaut.pl i poczytaj co i jak.
umyta, wypolerowana, nawoskowana i wyprany i odkurzony środek :) Jutro mycie szyb :P
Umyte felgi letnie - Atack Autolandu, szczota i jazda :D
Potem wyważenie i montaż.
Następnie umyte felgi zimowe, odłożone na stojak i przykryte pokrowcem :]
Z racji, że zostało jeszcze czasu to odkurzanie autka.
Na jutro planowane mycie szamponikiem oraz APC zarówno na zewnątrz jak i w środku + odświeżenie kokpitu i plastików Poor Boy's Natural Look :]
Mam nadzieję, że będzie piknie :D
Pojechalem na protest http://www.facebook.com/events/262319890515937/ Załącznik 50930
W środku odkurzona, wszystkie plastiki umyte, skóry wyczyszczone + potem natłuszczone (polecam produkty firmy renapur - www.renapur.pl), do tego pranie tapicerki, czyszczenie podsufitki, mycie wszystkich szyb, potem umyta myjką wysokociśnieniową z zewnątrz, wypolerowana, nawoskowana. W poniedziałek przychodzą mi opony i zakładam Ali letnie buciki :).
5,5h sprzątania samochodu. Odkurzanie, mycie, woskowanie. jeszcze tylko przełożyć koła i Alfa gotowa na wiosnę.
Wyjąłem zderzak i lampę, rozkleiłem lampę i wypolerowałem ją i skleiłem... Ale brakło czasu na włożenia i alfka stoi bez jednego oczka :/
Wymieniłem tylne klocki hamulcowe, tak wyglądały stare: http://imgur.com/a/5MHqW http://i.imgur.com/mFqEs.jpg?1
Alfa dostała tez nowy akumulator 95 / 720
za wiele nie zostalo
Wymiana kół na letnie, kompleksowa kosmetyka (mycie zewnątrz i wewnątrz), udział w spocie.