-
Nie dzisiaj ale przez ostatni okres, zrobiona trasa ponad 1000km, oprócz tego ze siadło zawieszenie i trzeba było kupić opony w trasie i błąd od regulatora ciśnienia paliwa trasa przebiegła z łatwością i przyjemnością.
Wczoraj odwiedziłem stacje diagnostyczną aby dokładnie sprawdzić które tuleje trzeba wymienić, dzisiaj je zamówiłem i czekam aż dotrze paczka, potem montaż ;)
-
Wczoraj zamontowane koerunkowskazy boczne (poprzednie padły łupem parkingowego kolekcjonera) oraz wymyta dlugo i namietnie na bezdotyku.
-
Od 17 do 20:45 przy chilloucie i piweczku odkurzanie, mycie, namaszczanie/smalcowanie i dres na plastiki;p hehe. Bella miała swoje spa a ja się trochę zrelaksowałem przy tym:)
-
W końcu wymienione opony na Pirelli Nero Zero... Mycie, woskowanie, pielęgnacja skór i plastików. Całe popołudnie dla Belli.
-
Od 9 do 18 wymontowanie foteli i tunelu, odkurzanie, pranie wykładziny, czyszczenie skóry i tapicerki, montaż wszystkiego spowrotem a na koniec wyczyszczenie wszystkiego pod maską:D
-
Wczoraj wymieniony rozrząd, wymiana wszystkich płynów, filtrów, świec, naprawa zawieszenia, dziś niewidzialna wycieraczka na szyby, polerowanie i zabezpieczenie reflektorów oraz czyszczenie chromowanej końcówki wydechu a jutro pranie tapicerki, czyszczenie wnętrza mycie a next week woskowanie lakieru.
-
Zdiagnozowalem silnik. Najprawdopodobniej uszkodzona uszczelka pod głowicą... Alfa postawiona u zaprzyjaźnionego mechanika.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Zamówiłem dla mojej żarówki H7 Osram Night Breaker Unlimited, H1 Osram Cool Blue Intense i LED COB DRL :) Teraz tylko czekać na paczki i montować. Będzie pięknie świecić :D
-
Alfa odebrana od znajomego:
- pełna konserwacja podwozia, razem z wszelkimi wlotami w progach itp;
- polerka lamp przód które już trochę zmatowiały, teraz jak z fabryki :);
- drobne zaprawki na nadkolach gdzie lakier odbił od kamyszków itp, zrobione tak że nic widać jakby cokolwiek było ruszane.
-
Wymiana tarcz Brembo + klocki EBC Green. Dotarte zgodnie z instrukcją. Hamulec żyleta. :dance3: