Sorry za offtop, ale masz jakieś źrodło do tego newsa?
Chciałbym na serio o tym poczytać, bo mnie to zaciekawiło.
Printable View
Co do testów niezawodności, są takie akcje co jakiś czas w historii motoryzacji, zapadające w pamięć - Citroen (czy kilka) wybierany z placu losowo i zagoniony do długodystansowego testu, ba Fiaty 125p pokonujące rekord, czy ze współczesnych Mazda (która i tak ma łatkę niezawodnej, ale co szkodzi podtrzymać ?). Jestem pewien że i Mercedesy takie akcje nieraz miały.
Tak, że dla chcącego to możliwe . Ale faktycznie czy to klientów Alfy aż tak bardzo interesuje? Medialnie tak samo silny, a bardziej do niej pasujący jest ten Nurburgring , zwłaszcza w dobie wypożyczania (a nie kupowania) samochodów na 2-3 lata.
http://www.auto-swiat.pl/uzywane/alf...tdm-test/9rl3j
Z tego powodu 159 2.4 JTDM jest niżej w tym rankingu od 147 2.0 TS.
Ażeby nie było zbyt wielkiego OT to przy okazji porównanie z Auto Bilda Giulii Quadrifoglio z BMW M3 Competition z połowy sierpnia br.
http://www.autobild.de/artikel/alfa-...-10675569.html
Już wiadomo, dlaczego nie będzie kombi. Kombi to samochody dla rolników!
Właśnie przeczytałem taki wpis Pol-Caru na fejsbuczku:
"Chcesz zobaczyć Nowego Fiata Tipo w wersji kombi? Teraz masz taką okazję. Jedyne, co musisz zrobić, to pojawić się w dniach 23-26 września na AgroShow w Bednarach na stoisku Firmy New Holland numer C198. Zapraszamy."
Myślę sobie: "Ktoś się pomylił". Wpisuję z ciekawości New Holland w gugla:
"Światowy lider w dziedzinie maszyn rolniczych, w tym ciągników, kombajnów, kombajnów do winogron, pras belujących i wielu innych. Spółka Grupy Fiat."
Czyli chyba nie błąd ani robienie sobie jaj. Marketing w FCA niszczy system :D.
Co jest nieodpowiedniego w pokazywaniu auta na targach rolniczych? To jest dobra grupa docelowa dla tipo kombi. Na stoisku cenionej marki rolniczej z tego samego koncernu tipo tylko zyskuje. Obok stawiają fullbacka i mają fajną ofertę - od samochodu po ciągnik czy tam kombajn.
Stawianie na takich targach fiata 500 można by było nazwać nieporozumieniem.
Belfer - Jesteś Mistrzem odwracania kota ogonem i dorabiania na siłę ideologii:D- looknij proszę na sprzedaż wersji nadwoziowych w EUROPIE (zaznaczam mam gdzieś azję czy inne rynki)- zobacz procentowo ile % sprzedaje się A4 Kombi, passata kombi, mondeo kombi, insigni kombi, 508 kombi mazdy 6 kombi czy nawet BMW serii 3 to się zdziwisz jaka to liczba w skali roku!
Jedyną grupą z tendencją spadkową są Van-y które przejęły suv-y.
Jak pisałe mwyzej jedna wersja nadwoziowa to mało- wyobraź sobie Giulia QV kombi i RS4 - mmmmm:)
Oczywiście, i komentarz naturalnie dotyczył tych dwóch "rzetelnych" niemieckich marek.
Nic. Zwłaszcza, że niejednego producenta rolnego lub hodowcę stać na wiele. Przypomina mi się jak Clarkson opowiadał o tym właśnie sposobie wchodzenia wiele lat temu na brytyjski rynek Subaru. Tyle, że FCA powinna tam do Fiatów dostawić kilka Jeepów.
Fajny wpis. Może tak sam trochę popracujesz, i podasz nam te dane, abyśmy mogli to ocenić (dla jasności - piszę o formie, nie treści).
Dane spoza Europy warto by dodać dla zwykłej rzetelności i lepszego poglądu na problem.
Polski TG dostrzegł Giulię Veloce :P
http://www.topgear.com.pl/alfa-alfa-...-veloce/jte4ds