Pewnie widzą, że mam. :)
Printable View
Pewnie widzą, że mam. :)
nieee, to normalne, tak samo przecież jest z updatami dla Windowsa, wg jakiegoś klucza wypuszcza się najpierw dla małej grupy, potem dla większej itp, np po to gdyby okazało się że jest jakiś problem to od razu nie masz milionów z problmami.
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci...hodzie/5fcjjjw
Kwestia czasu kiedy google wepchnie reklamy do AA . Ide o zakład,ze już niedługo trzeba będzie srodze zapłacić za brak wielkiego ekranu z tym syfem w aucie.
Z ciekawości sprawdziłem i po wpisaniu frazy w sklepie play "android auto" nie pokazuje się taka pozycja do pobrania. Ciekawostką jest, że jeżeli wejdę w menadżer aplikacji i z niej wejdę w aplikację "Android Auto", to na samym dole listy opcji i ustawień wyświetla się pozycja "SKLEP" i po wybraniu pozycji "dane aplikacji" następuje przekierowanie do Android Auto w Sklepie Play. Mam Android 10 na telefonie i być może dlatego, że AA jest już wbudowane w ten system operacyjny, to nie wyświetla mi tej pozycji przy wyszukiwaniu w Sklepie Play.
Cały czas próbuję znaleźć rozwiązanie problemu z ucinaniem komunikatu manewru. Próbowałem już wielu sztuczek, ale wszystko sprowadza się cały czas do jednego rezultatu- po komunikacie o odległości do manewru następuje cisza. Czasami zająknie się z początkiem słowa np. "Za 300 metrów, sk...." cisza. Najczęściej jednak komunikat kończy się na samym "Za 300 metrów". Nie ważne czy używam nawigacji Google, czy Waze. Zdarzyło się parę razy, że odtworzył całość komunikatu. Nie wiem już, co mam z tym fantem robić.
A10 może być inaczej skoro wbudowany. Ja mam A9 i mi się pojawił, natomiast ostatnio u teścia dokładałem bo kupił nowe auto, on ma A7 i nie pokazało w sklepie Play więc weszło z apkmirror.com
Komunikaty kiedyś działały całe, obecnie jak u Ciebie urywa po Za xxx metrów
U mnie Android 11, komunikaty głosowe w nawigacji akurat działają bez problemów.
Ale asystent google ostatnio jest coraz gorszy. Od kilku miesięcy czyta polski tekst po angielsku czego nie idzie zrozumieć a parę dni temu zauważyłem że przestał rozumieć nazwy kontaktów. Czyli nie mogę już wysłać smsa ani zadzwonić za pomocą komendy głosowej. Największa przewaga AA właśnie dla mnie upadła, aż się zastanawiam nad przesiadką na iphone :( (wiem, tam nie ma polskiego asystenta, ale przynajmniej mapa jest na cały ekran)
Próbowałem już wyłączać komunikację przez Bluetooth, wyłączać przesyłanie mediów po BT, "wyłączać" a raczej wyciszać radio i wyciągać pendrive, aktualizować, zmieniać rożne ustawienia, odpalać w trybie programisty.. nie wiem co się dzieje. Albo po prostu mam pecha i AA nie działa poprawnie z moim telefonem, albo coś jest zwalone po stronie samochodu.. nie wiem. Spróbuję jeszcze podmienić kabel lub podłączyć telefon żony.
Co ciekawe, jak łączę się z interkomem motocyklowym Cardo, wszystkie komendy są pełne.
Panowie!
Rozważam zakup Stelvio 2019 z 6.5 ekranem multimedialnym. Zależy mi na AndroidAuto (mam już serdecznie dość mocowania telefonu do kratki nawiewu), ale nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji czy to auto obsługuje AA czy też nie. Zarówno ja jak i sprzedawca próbowaliśmy podpiąć nasze telefony, ale bez sukcesu. Całkiem prawdopodobne jest jednak że coś robiliśmy źle (oboje mierzyliśmy się z tym pierwszy raz).
Czy Stelvio 2019 z 6.5' ekranem może nie mieć AA? Jak to zweryfikować? Czy telefon z androidem 10 powinien być automatycznie wykryty przez samochód, czy trzeba coś wyklikać w menu radia?
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie wskazówki:)
może nie mieć, bo nawet w MY2021 niektórych wersjach to opcja. daj mi VIN auta to Ci powiem, a jak nie masz to mogę Ci dodać (i nie tylko to). pisz na mail ze stopki
Witam!
Man pytanie, czy jeżeli w moim Stelvio jest Android Auto to jest to równoznaczne z tym że jest Car Play? Android Auto działa na dwóch telefonach. Moja zmieniła telefon na iPhona podłączam go do samochodu i nic, jedynie multimedia przesyłają się po kablu a nie przez BT.