Dwa dni temu złożyłem zamówienie na beżowe dywaniki ale jeszcze nie przelałem pieniędzy, czy mogę zmienić kolor zamówionych dywaników, jeżeli tak to jak to zrobić oraz jaki jest obecnie okres oczekiwania ?
Printable View
Dwa dni temu złożyłem zamówienie na beżowe dywaniki ale jeszcze nie przelałem pieniędzy, czy mogę zmienić kolor zamówionych dywaników, jeżeli tak to jak to zrobić oraz jaki jest obecnie okres oczekiwania ?
Jesli dywaniki są Alfo-klubowe i do tego samochodowe (nie wycieraczki przed drzwi) to dlaczego swoim wzorcem odbiegaja od oryginałów aż tak?
Ktoś kto oferuje dywaniki do roznych modeli Alfy powinien troche poswiecic potu i wyciac szablon. Wszak nie robi przeciez uniwersalnych do bele kazdego auta?????? Chyba, ze sie myle i cos tu nie tak gra. Za dwie stowy to i z IKEI kupie dywan 3x3m i sobie sama wytne. To sa male dywaniki i oferent powinien sie troche przylozyc do oryginalnego wzorca, nie na oko:nono: wycinac. Do tego informacje o problemach z pedalami. Jest to mozliwe. Mam juz stare i nie trzymaja podlogi jak kiedys, po prostu sie przesuwaja. Zdazyla mi sie sytuacja z dywanikiem na sprzegle. Cholera co by bylo gdybym to zauwazyla przy zmianie biegow. Takie problem nie sa byle czym i moga przyczynic sie do zagrozenia w czasie jazdy.
Administrator powinien sie zastanowic komu daje miejsce na swoim forum na reklamy -sprzedazy i tak naprawde kto z tego ma korzysci. Samo haslo dywaniki do Alfy to czysty absurd patrzac na roznice we wzorach, problemach z ich ustawieniem i jakoscia uzytkowania.
w czym Ci sie roznia we wzorze??Do jakich oryginalow porownujesz??Wystarczy dywanik odpowiednio zamontowac i nie ma zadnych problemow.Tez mialem problem bo mi sie przyblokowal pedal nie pamietam czy sprzegla czy hamulca ale przesunalem dywaniki lekko w tyl absolutnie nie mam zadnego problemu.Zeby dywaniki sie nie przesuwaly wkreca sie stopery zalaczone do dywanikow
zamówiłem, zapłaciłem i ... już się boje co to będzie.
Jakby ktoś był jednak ciekawy dopasowania, to w GTV leżą tak (jasne oryginały, ciemne klubowe):
http://www.forum.alfaholicy.org/sklep/51501-dywaniki_samochodowe-97.html#post1174813
w 159 sa dobrze dopasowane wiec nie piszcie glupot
nie wiem o co koleżance Aggi chodzi, nie wiem nawet czy ma ona forumowe dywaniki bo w ostatniej turze zapisów od maja jej nie mam w bazie danych więc nie wiem czy swoją opinię opiera na opinii innych czy własnych doświadczeniach ale ciekawi mnie ten niezapowiedziany atak na producenta i administratora forum :D
po pierwsze - żaden z dywaników nie jest wycinany w ciemno tylko wszystkie wzory są brane z natury osobiście przez naszego producenta który te dywaniki szyje, nie jest to żaden import tylko w 100% polski wyrób. kiedyś wprowadziliśmy jeden model na bazie szablonu podesłanego przez naszego klubowicza ale producent przy kolejnej takiej propozycji z naszej strony, zrezygnował bo robi tylko te wzory które osobiście uprzednio obrysuje żeby mieć pewność codo własnego produktu
po drugie - nasze dywaniki nie kosztują 200zł :)
także ogólnie potraktuje ten wpis Aggi jako żart bo jest już późno ;-)
kiedy będą wysyłane dywaniki ? i czemu w liście zamawiających jestem na pomarańczowo a nie na zielono skoro od razu zapłaciłem ?
dywaniki są wysyłane na bieżąco, raz na tydzień z początkiem każdego tygodnia, jeśli ktoś jest na pomarańczowo to znaczy że jego zamówienie jest już w realizacji ale tego chyba można sie domyśleć, patrząc na listę że zielone nicki zmieniają się z czasem na pomarańczowe ;-) jeśli paczka do Ciebie nie dojdzie do końca tygodnia to daj znać.
Mam problem, pytałem o możliwość zmiany koloru zamówionych a jeszcze nie zapłaconych dywaników, kolega potwierdził że można tak zrobić, podałem nową kolorystykę, zapłaciłem a dzisiaj przyszła paczka w/g starego zamówienia, co mam teraz z tym zrobić ?