no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
Printable View
no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
Jeżeli w najbogatszej wersji ma lusterka składane ręcznie (film) to strach się bać??!! o resztę.
Co można dowiedzieć się z tego filmiku:
- lusterka składane ręcznie (wiadomo to prototyp, więc elektronika nie musi cała być zrobiona, ale i tak śmiesznie trochę ;)
- słychać zaciąganie mechanicznego ręcznego (w momencie jak składa lusterko), ciekawe czy finalnie też będzie, czy elektrczyny?
- czy te podwójne rury to atrapy? dymek leci raczej z tych górnych tylko. Tak samo było na filmiku z tankowania auta przy Nurburgringu i wtedy też miał osmolone tylko te górne...
Ja osobiście nie widzę w tym problemu - jeśli udało się zaoszczędzić 0,5kg na wadze samochodu, to dla mnie OK :). Zawsze mi się wydawało kompletnie zbędnym "ficzerem", zwłaszcza w samochodzie sportowym. Wersje cywilne będą miały elektryczne na pewno.
Z tymi rurami to trochę wsiowo - atrapy jak w Mercedesie? Nie wypada... A dźwięk silnika nadal mi się nie podoba :(.
Bo? Może mi powiesz, że lusterka elektryczne podnoszą walory trakcyjne pojazdu? Rozumiem, że można się nimi pochwalić przed kościołem w niedzielę albo na parkingu pod marketem... Dla mnie zbędny bajer, podobnie, jak i większość wynalazków dodających wagi i ogłupiających kierowcę.
- - - Updated - - -
Ja bardziej stawiam na wyłączaną drugą część wydechu (już raz to pisałem na jakiej zasadzie). To by było nawet dość logiczne ale niestety tyle było filmów i na każdym tylko ten dźwięk słychać czyli na dwóch działających. Oby się nie okazały atrapą.
Może śię mylę, ale według mnie, przy gaszeniu auta spaliny wychodzą tymi dolnymi, zewnętrznymi rurami.
nie są atrapami widać że kapie z nich woda na zderzak w 45sekundzie pary jest mniej może mają mniejszy przepływ lub przepływ rośnie wraz z obrotami kto tam ich wie :)
IMO to by było średnio logiczne, bo to są tylko końcówki, więc nawet łatwiej było by to podpiąć po prostu do tłumika tak żeby zawsze dym z obu leciał, szczerze mówiąc nie kapuję czemu tego nie zrobili, nawet w moim CW tak jest, a to rodzinny diesel.
Stawiam dolary przeciwko orzechom że nie ma tam żadnej magii w układzie wydechowym ;)
Proponuję przejechać się kilkoma autami typu ferrari, porsche, bmw, które mają właśnie taki system... Jest w tym logika i sprawdza się bardzo dobrze w praktyce. Jak to działa nie będę znów tłumaczył. Nie porównuj zwykłego wydechu z JTD do takiego... Jakiś wspólny mianownik pasowało by czasem złapać.
Poza tym to są tylko domysły. Jak się uda to może 21-go sprawdzę organoleptycznie:)
A żeście się uczepili tych lusterek. :D I nie rozumiem jakim cudem elektrycznie skłądane lusterka są wynalazkiem ogłupiającym kierowcę. Dla mnie to wygoda, czasem trzeba się gdzieś wcisnąć, pyk, lustra złożone, jadę, poza tym po zamknięciu fajnie wygląda jak się składają, a co ważniejsze mniejsza szansa na ich urwanie przez kogoś na parkingu czy na ulicy.
Dopiero teraz przyjrzałem sie tylnym lampom na tym filmiku - całkiem całkiem :)
Montowałem swojego czasu wydechy do 500 Abartha i tam był ciśnieniowy zawór od wylotu gazów bez tłumika po drodze. Po za tym była fota już w necie na której widać osobną rurkę do każdej końcówki.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
No ok, sorry. :)
Było? Chyba nie...
https://youtu.be/Hsw6xPEqg4U
Śmiechem, żartem, ale dwa filmiki na YT od producenta, gdzie Giulia wjeżdża na lawetę to przesada. My się z tego śmiejemy ale inni moga rozpętać niezłą nagonkę na Alfę już od samego początku. Duży minus dla ludzi z marketingu.
Ale sama wjeżdża :)
Wypchnąć to każdy potrafi :)
Mnie osobiście podoba się moment kiedy przed samym wjazdem na lawetę kierowca składa lusterko ręcznie ;) Trochę bidą zaleciało..
Zaiste... Wobec tego nie kupuj przypadkiem Giulii QV bo ktoś może Cię z biedotą skojarzyć. Ręce opadają, jak taki coś czytam.
Idąc tym tokiem myślenia Ferrari LaFerrari i kilka innych aktualnych aut sportowych też trąci biedą z powodu braku nuty snobizmu w postaci składanych lusterek elektrycznie.
Poza tym skąd pewność, że nie będą składane elektrycznie?
Jakiś nowy model Alfy pod tym maskowaniem?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=177914&stc=1
:P
To pewnie ten nowy suv :D
We Frankfurcie już zaczęto kampanię na rzecz Giulii przed targami i to w niezłym stylu. Plakaty i ekrany LCD z jej wizerunkami i filmami są w bardzo wielu miejscach widoczne. Tutaj trochę więcej choć tylko po niemiecku: http://www.alfaromeopress.de/press/article/19451
Racja, nie zwrocilem uwagi ;)
Kurde w końcu forum ruszyło.
A tym czasem-Frankfurt!
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...77764386_o.jpg
Dla znajacych włoski prośba o tłumaczenie: La bellissima auto del “Biscione”, presentata lo scorso 24 giugno, sarà mostrata anche in “abito scuro”, proprio come svelato dalla foto tratta dalla pagina Facebook “Alfa Romeo Project 952”. Oltre alla colorazione Grigio Scuro (in foto), troviamo l’Alfa Romeo Giulia in rosso, bianco e nero. La versione? Ovviamente Quadrifoglio Verde, con l’assenza del 2.2 MultiJet o 2.0 TBI e allestimenti minori.
W skrócie chodzi o to, że do prezentacji są przygotowane 4 wersje kolorystyczne (czarna, biała, czerwona i ta ze zdjęcia). Poza tym co najmniej 3 silniki będą do dyspozycji czyli QV oraz 2,2 Mjet i 2,0 Tbi.
Ciekawe kto wpadł na genialny pomysł pomalowania zacisków na żółto...?! To już mogli przy czerwieni zostać, skoro i tak spaprali oryginalny wygląd metaliczny.
Oooo Titanio robi robotę na Giulii [emoji108] [emoji4]
Żółty jest fajny. :D A to?
Situazione a Cassino.
Alcuni componenti (fiancate,portiere e altro) al momento arrivano dalla Tiberina per inizio anno li producono a Cassino ( si stanno finendo di montare le presse , robot e altro ,non erano pronti per l,alluminio).