Wymiana łączników stabilizatora z tyłu oraz tulei gumowych stabilizatora :) Poza tym zacząłem bawić się komputerem i zrobiłem małą diagnostykę :)
Printable View
Wymiana łączników stabilizatora z tyłu oraz tulei gumowych stabilizatora :) Poza tym zacząłem bawić się komputerem i zrobiłem małą diagnostykę :)
Alfa odwiedziła Włochy, ale nie bardzo jej się spodobały (jednak stan autostrad we Włoszech, na dzień dzisiejszy, mocno odbiega od stanu polskich autostrad, może dlatego, że polskie nowsze :P) więc szybko i spokojnie wróciła. Z racji powrotu odkurzona, posprzątana, wymyta i zatankowana do pełna :) Przed wyjazdem wymiana termostatu, nie było z nim dużych problemów, wymiana raczej bardziej profilaktyczna niż konieczna. Garść statystyk:
3964km przejechane
Spalone 413l gazu (~10,5l/100km uważam za bardzo dobry wynik, na trasie gdzie 90% czasu prędkość ~120km/h) i 5l benzyny.
1 spalona żarówka
0 problemów z samochodem
Zregenerowany alternator.
Wysłane z mojego Orange Reyo przy użyciu Tapatalka
Wymieniony olej na Valvoline MaxLife + nowe filtry ;) A za kilka chwil zamontuję wycieraczki hybrydowe i strzelę fotę, jak się prezentują na mojej 147 :)
Wymiana chlodnicy plus plynu. Czyszczenie termostatu, porzadek w instalacji elektrycznej od gazu, wymiana reduktora, czyszczenie plastikow pod maska, demontaz zderzaka. Jutro wymiana zawieszenia i pomiar kompresji. Potem sprzatanie balaganu w aucie
Zaślepka częściowa EGRu co by błędu na blacie nie wyrzucał, czyszczenie EGR oraz kolektora.
Na dniach ocena czy jest jakaś poprawa w zbieraniu się Belli :)
Wymianilem wahacze,laczniki stabilizatora i koncowki drazkow kierowniczych.
Kupiłem wreszcie maskę!
Wyczyscilem regulator cisnienia paliwa. Uszczelka jeszcze jako tako wygladala ale pierscien teflonowy juz sie rozpadal. Załącznik 178013Załącznik 178014troszke zabawy bylo ale ustaly porannne wachania obrotow.
wyskrobane z iphone 6 plus
Wymiana górnego mocowania silnika z powodu zużytej tulei oraz poprawa styków w kostkach od kurtyn i kontrolka airbagów już nie razi :) do tego zdemontowany grill czeka na malowanie w czarny półmat :)
Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka