Jak silnik nie jest trup to nie ma w zasadzie żadnych powodów do obaw.
Printable View
Jak silnik nie jest trup to nie ma w zasadzie żadnych powodów do obaw.
Witam!Jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post więc z góry sorki za wszelkie wpadki itp.itd.
Od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek olejowy (trochę trwało przebrnięcie przez ponad 1000 stron) no i trochę się wyjaśniło-w końcu piszą pasjonaci-no ale dość wazeliny.Do rzeczy.Tak się składa że jeżdżę autami sprowadzanymi z USA i mam problem z doborem oleju wg.ACEA. Może na przykładach:Suzuki sx4 2.0l(J20A)Pb 2007 aut.-w ameryk.ks.ser.5w30 min.SL,mitsubishi eclipse 2.4lMIVEC(4G69)Pb 2007 aut.-na korku 5w20. Wertowałem wiele wyszukiwarek olejowych ale na każdej coś innego-rozrzut od 0w30 do nawet 10w50-raz A3 raz A5. Nawet ASO gubi się w zeznaniach.Czy jest jakiś związek ,odniesienie norm japońskich ilsac i API do ACEA?Oceńcie też jak wybrałem. Do suzuki leję 5w30-ostatnio specol gold z archoil9100 wcześniej płukanka archoil2300-wymiany co12-14 m-cy,rocznie ok.6tyś,krótkie odcinki.Do eclipsa leję 5w30-ostatnio gulf formula FS A1/A5(jakoś 5w20 mi nie leży-amerykanie mają fioła na punkcie ekologii)-jazda spokojna bez upalania,małe przebiegi roczne.Dzięki z góry za pomoc i choć to nie ALFY to liczę że trochę rozjaśnicie temat.
Witam zalalem 3 tygodnie temu silnik mobilem 10w40 co myslicie o tym? wczesniej jezdzilem na valvoline i bral niecaly litr na 1500 km teraz chce sprawdzic jak na mobilu bedzie sie zachowywal myslicie ze to dobry wybor?
będzie brać więcej
Panowie/Panie takie pytanie: został mi 1l specola premium c3 5w30 a niedługo będę wymieniał olej w moim 18-letnim clio II 1,4 8V i zastanawiam się, czy jeśli kupię specola gold 5w40 2l i zmieszam z tym 5w30 (pojemność silnika to 2,9l) to zrobię coś głupiego?
W sumie chodziło o jakieś jego wykorzystanie, najwyżej pójdzie do kosiarki.