No tak zbiorniczek wizualnie się różni choć w 2,4 jtdm ten sam, ale bardziej chodzi mi o te miejsca oznaczeń, jakby ktoś jeszcze wrzucił pozmianowy to można by jakieś wnioski wysnuwać.
Printable View
No tak zbiorniczek wizualnie się różni choć w 2,4 jtdm ten sam, ale bardziej chodzi mi o te miejsca oznaczeń, jakby ktoś jeszcze wrzucił pozmianowy to można by jakieś wnioski wysnuwać.
Kupowałem 1,5 miesiąca temu nowy zbiorniczek opisany jako pozmianowy i na dnie była ta tuba siatkowa. Sprzedała mi to firma ITAL TECHNIK z Lublina. Wedlug tego co tu opisuje kilka osób pozmianowy nie powinien mieć tego sitka. Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcia obu zbiorniczków by rozwiać wszelkie wątpliwości? Jeśli jest tak jak piszecie to zostałem oszukany co będzie podstawą do reklamacji/żądania wymiany na właściwy. Efekt takiego Trrrr Trrrr mam nadal, tylko tyle, że nie wyrzuca mi płynu co miało miejsce wcześniej.
zachowałem Tylko jedno zdjęcie, ale jakieś numery tam są (powiększyłem by było czytelniejsze).
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=160576&stc=1
------------
Na dnie tego zbiorniczka jest jasna siatkowa tulejka (przynajmniej u mnie). Po zmianie płyn się nie pieni, nie ma tam wiru, który występował przed wymianą, ale trochę zwątpiłem po powyższych wypowiedziach. Mogę odessać płyn i wykonać zdjęcie.
Ja mam zbiorniczek z 2006 i mam to sitko na dnie zbiorniczka - nie wiem czy tak powinno być w pozmianowym. Jaka jest data jego produkcji ?
PS. też mam podobny problem ze wspomaganiem.
U mnie takie nalepki były na opakowaniuhttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=160583&stc=1
No tak, ale w 2.4 jest raczej inny zbiorniczek więc i numery będą różne :) No nic. Jak znajdę po pracy chwilę czasu to ściągnę płyn i zrobię fotkę zbiorniczka teoretycznie pozmianowego. Będę wymieniał pod koniec miesiąca jeszcze inne elementy jak drążki kierownicze (na które też wskazywano jako jedną z przyczyn dziwnych efektów), a później wahacze górne, bo skrzypią na nierównościach.
A nie będzie najprościej zadzwonić do ASO i zapytać o numery? Mi zawsze pięknie wszystko śpiewają mimo, że im mówię od razu, że u nich nie kupię bo za drogo ;D
Chociaż akurat zbiorniczek kupowałem u nich bo cena wszędzie ta sama.
Jak wrócę do domu (w piątek najbliższy) to zobaczę na fakturze, może są jakieś numery czy coś. Kartonu dawno nie mam... ale też mogę zbiorniczek obfocić :D
No właśnie jest ten sam, zresztą numery się zgadzają.