Auta flotowe zazwyczaj są białe.
Printable View
W ostatnim MOTORze jest minitest Julki. I potwierdziły się moje obawy dotyczące plastików. Czyli jest słabo, boczki drzwiowe (co zauważył sam redaktor) są z twardego plastiku. Nawet chyba nie ma tapicerskiej wstawki jak w 147. No i cenowo auto będzie celowało poniżej Golfa VI. Więc będzie Tanio.
Czyżby bardzo wkurzający mnie PINGWIN miał rację ?
Nie wierzę w ten poziom poniżej Golfa... Albo chcą być premium, albo czas się pakować i inwestować w Bravo.
Jeśli będzie tak źle, zaczynam się rozglądać za 147 2.0 TS ;).
Na stronie timesonline.co.uk napisali "Alfa’s best for 20 years" - czyżby kłamali, czy znowu Polacy się czepiają, bo VW lepszy?
Najbardziej wkurzyło mnie to że testowa Julka miała czerwone skóry, a boczki w drzwiach były czarne jak smoła.
Mój rekonesans po salonach jakoś nie przekonał mnie do tego że inne marki maja lepsze tworzywa. Gorsze owszem. Ale nie ma się co nakręcać. Wiecie jak zrobione są w Mito wstawki tapicerskie te na dużej części kokpitu i na drzwiach? Te takie fajne miękkie i miłe w dotyku? Otóż jest to zwykły twardy plastik, na to idzie ze 2 mm gąbki samoprzylepnej i samoprzylepna (bądź zespolona z nią w produkcji) folia karbon (bliźniaczą 3M można kupić na allegro-nie mylić ze zwykłą srebrną w kratkę), albo imitacja skóry. Pewnie nie jest to oklejane opalarką tylko na jakieś prasie lub w próżni choć niezbyt trudno to zerwać. Ale wyglada to nieźle. Podobne odczucie dotykając i oglądając miałem w polo i golfie. Myślę że technologia jest podobna bo ukryte sa pod tym poduszki które muszą mieć siłe aby to rozerwać.Jeśli ktoś szuka najkorzystniejszego stosunku jakości do ceny faktycznie powinien kupić Bravo. Bo jakość raczej gorsza tam nie jest a jest tańsze. A przykład 500-tki jest sztandarowy jesli chodzi o tani w produkcji a drogi w sprzedaży samochód. Płaci się za projekt i styl bo normy fabryczne pozostaja takie same.
BTW Julkę w salonie w K-cach mają mieć w czerwcu.
W Berlinie też ponoć ciężko dostać białego Mercedesa. Moda się wzięła właśnie od Arabów. Niektóre nowe auta w białym kolorze wyglądają fajnie, ale Giulietta - średnio.
A co myślicie o tych liczbach 100 tys. egzemplarzy rocznie? Moim zdaniem bez poszerzania sieci sprzedaży będzie ze 40 tys., Mito w zeszłym roku miało 60 tys.
Białe to może M3 coupe fajnie wygląda na czarnych felach... Reszta średnio, włączając Giuliettę.
W UK już oficjalnie podali ceny. Według AutoCar Giulietta to lepszy wybór niż Golf i Focus: http://www.alfanews.pl/2010/04/28/of...kiej-brytanii/