usunięty "świerszcz" w podsufitce koło lampki, oraz wyczyszczona soczewka lasera - teraz każdą płytę odtwarza i mam wrażenie że lepiej gra ;]
pozdr Paweł
Printable View
usunięty "świerszcz" w podsufitce koło lampki, oraz wyczyszczona soczewka lasera - teraz każdą płytę odtwarza i mam wrażenie że lepiej gra ;]
pozdr Paweł
Dziś zamontowano mi na tył klocki oraz tarcze + wymiana linek. Stare wyglądały tragicznie (klocków praktycznie nie było) :)
Dzisiaj szarym mydłem wyczyściłem skóry i nałożyłem balsam na skórki. Czyściutkie, pachnące i miękkie się zrobiły. Czekam w końcu na ustabilizowanie się pogody, wtedy mycie i porządny wosk na lakier i będzie miodzio:)
Ja zdam relację z ostatniego tygodnia:
Wymiana 2 wtryskiwaczy i czyszczenie wszystkich ultradźwiękami, wymiana 3 sond lambda, wymiana kółek na letnie, wypad na myjkę(oczywiście musiał spaść deszcz zaraz)
Zmienione w końcu koła na letnie z nowymi oponkami :D Poza tym WRESZCIE zamontowana osłona od kolegi Twardy z forum. Parę fotek kół :
Zafundowałem swojej Belli "totalne" mycie z woskowaniem i wszystkimi wodotryskami w postaci pary itd. Teraz muszę się ogolić do niej. ;)
umyłem i nawoskowalem korzystając z pogody i zapowiedzi, że do piatku ma nie padać... ;P
Wspawałem w swojej 166 dwururkie zamiast tego zagiętego ku dołowi kranu... Jest lepiej wg mnie. Gratis naświetliłęm sobie oczy spawarką:) Jutro będzie ciekawie...
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2012/04/37.jpg
Dostala sliczne swiatła LED do jazdy dziennej. Skoncza sie mandaty za brak swiatel podczas jazdy.
Alfa dostała dziś nowe klocuszki hamulcowe
Przód: ATE
Tył: TRW
zakupiona myjka do garazu celem pucowania Belli. Swoja droga koszt 379zl, pompa metalowa, pobiera sama wode np z beczki waży aż 20kg i trzeba uważać żeby lakieru nie zedrzeć:)
W ostatnim czasie wymiana klocków, tył TRW, przód ferrodo, zmiana opon na letnie nówki-nieśmigane. Mam już 1 z przodu, w związku z czym zmieniłem (akurat, ja:P) kompletny rozrząd. Później gruntowne mycie po zimie na zewnątrz, smarowanie, woskowanie, cuda niewidy. Na koniec pranie tapicerki i całego środka. Na razie tyle, bo kasa się skończyła. Jeszcze w tym miesiącu wystąpi zakup chlapaczy, co najmniej na przód, raczej oryginały.
Clarion został sprzedany więc wyposażyłem Alfinkę w Pioneer-a DEH-P5500MP , bardzo ładnie komponuje z panelem środkowym i ramką w okół :)
Wypolerowalem belle na cacy:)
Załącznik 52043Załącznik 52044Załącznik 52045Załącznik 52046Załącznik 52047Załącznik 52048Załącznik 52049Załącznik 52050
Zmiana opon :)
A moja została oflagowana :D
Załącznik 52061Załącznik 52062Załącznik 52063
No to ja nie będę oryginalny i również napiszę, że Alfka może poczuć się trochę bardziej patriotycznie (flagi) i wygląda teraz wyjściowo (pucowanie i woskowanie).
Wczoraj z okazji urodzin moja mała dostała nowe buciki :) Conti Sport contact :)
A ja Mojej Belli (na jej wyrazne zyczenie) ;) zafundowalem dwie przejazdzki laweta i nocleg pod gwiazdami na parkingu ;) Dla odmiany od cieplego garazu :)
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
W ostatnim tygodniu wrzucone letnie sandałki, nowy drążek reakcyjny, bo w starym guma oderwała się od kołnierza;p (kierownica dalej drży jak drżała, ale i tak mi lepiej na duszy;) no i z kuli pogody myjnia z woskowaniem, po czym przejazd przez budowę autostrady i świeże błotko na nadkolach hura! ;)
Wymiana oleju Motul 8100 x-cess 5W40
Przebieg 218 678 :)
I jeździmy dalej :)
A ja dziś zafundowałem przegląd :D
ponad pół godziny trzepania auta na wszystkie sposoby i ... jedynie regulacja jednej lampy do poprawy :D
To mi sie podoba !
Założona kratka zderzaka, jutro spawnie zderzaka i moze malowanie :)
Pogoda do bani :( ale zaraz zabiorę ją na stację paliw i napoję ją porządnie ;)
Białe kierunki założone.
Dolalem oleju i zalozylem oryginalna galke biegow ze skora(stara sie przetarla)
założone dziś ramki klubowe
założone laczki letnie 18-stki z oponkami michelin 225/40/18 :D wygląda zacnie :P
Kupiony wosk Dodo Juce Hard Candy + Cleaner Lime Prime Lite + Glinka i kilka innych bajerków. Jak pogoda będzie sprzyjająca to będzie aplikacja-rewelacja ;)
Jak to nie, miałem je dość długo już ;) Czekałem tylko na opony. Jutro prawdopodobnie odbieram zderzak GTA z malowania, więc na weekend będę zakładał :D
P. S dzięki za punkty, póki co nic nie przyszło.. ;) Podjedź na żywo zobaczyć, poza tym mam dla Ciebie super ofertę :D
---------- Post added at 21:39 ---------- Previous post was at 21:39 ----------
Pokaż Panie :D
Dzisiaj założyłem felgi 18''(świeżo zakupione, używane w bardzo dobrym stanie).
Załącznik 52118
W sumie nie dziś a wczoraj wymienione końcówki,ustawiona zbierzniość,wymieniony olej,filtere oraz zmiana termostatu:) Teraz czekam na dystanse i zmiana kółek :)
Wymienione łączniki i górne wahacze ... wreszcie z przodu totalna cisza.
Następne będą hamulce :P
nakladeczki,podstopnica,made in misiu7911:)
no i zalozone boczki do kompletu:)dzis czyszczenie i konserwacja:)
Moja Alfa dostała dzisiaj nowe tylne amorki, wypucowałem troszkę pod maską, i w oczekiwaniu na przesyłkę z cyfrową zmieniarką, wyjąłem radio :)
wymieniłem wahacze poprzeczne tył i jeden łącznik stabilizatora :)