Spoko tylko kiedy i niech kazdy zglosi gotowosc to pojedziemy :)
Printable View
Spoko tylko kiedy i niech kazdy zglosi gotowosc to pojedziemy :)
Ja tu sie wybieram:
http://cars.donedeal.ie/vintagecars-...31-132/7341140
no to jak Panowie?
Artur wybierasz sie jutro na mecz? bilety dosyc szybko poszly.... i dosyc malo bylo ich w sprzedazy dla pojedynczych osob
To co Jony, mam już kupować zapas kawy???
Michal, moja kobitka ma wolne w nastepny weekend I ciągnie mnie do Galway.
Ale jesli to odwroce I pojedziemy do D. To możemy sie styknac na kawe u ciebie.
Tylko potrzebuję jakies ciekawostki w Dublinie, park, zoo plarza w bray????
Jakies pomysly?? :D
W Dublinie masz Guiness i taras widokowy, zaraz blisko masz zoo lub ew. ogrody botaniczne. Jest tez Vikinia czy jak to sie tam nazywa, podobno fajne ale nie bylem. Niedaleko od Dublina jest Tayto Park dla dzieci ale tam podobno jets dosc drogo. Tez nie bylem bo dzieci za male.
tayto ark jest w dundalk w drodze na droghede ;)
ja caly czac polecam skerries gdzie jest zamek z parkiem, wiatraki, ladna plaza, mozna wziac sobie rejs statkiem, oraz jest pare fajnych knajpek :) zamek to fajne miejsce do zdjec i na kawe. Dla dzieci duzy plac zabaw.
w Bray jest tylko plaza...
Polecam Howth rowniez... spoko jest plaza, dobre sklepy z rybkami :D no i tez z 2 fajne restauracje ;)
Malahide - dosyc spoko zamek z parkiem blisko plaza w portmarnock
W Bray jest tez oceanarium :) nie wiem czy byles, male bo male ale dla dzieciakow spoko. No i w zasadzie poza plaza i oceanarium tam nic nie ma, faktycznie. Te sklepy z rybkami w Howth sa tak k...wsko drogie ze czasem sie zastanawiam czy my mieszkamy nad morzem czy w gorach moze;)
Dodano po 4 minutes:
W Galway nic nie ma, bylem. Tam sie tylko dzieje jak jest Volvo Ocean Race. Jeden deptak napstroczony pubami i restauracjami. W Cork jest takie Open Zoo, fajne nawet, mi sie podobalo;)
Z tym meczem Legii, jak widzialem co wyczyniali ostatnio:( O boze, polska pilka jest w stanie rozkladu. Moze za 20 lat sie cos zmieni. Juz wole kibicowac Irolom, przynajmniej maja serce do gry, jesli nawet nie maja umiejetnosci.
oceanarium faktycznie male ale nawet spoko :) tylko jak jedziesz z daleka to nie ma sensu bo ono zajmuje max 20 min.
W Howth sa 2 tanie sklepy :) jest na 100% taniej niz w Tesco ( ryby sa wlasnie z Howth).
Czasami kupujemy tam pstragi ( chyba 3 euro za sztuke). Pamietam ze za 4 pstragi, 2 kraby i 2 homary dalismy ok 50 euro co nie jest az tak zle.
Kol Galway fajny jest park narodowy. Z galway warto odbic na Ashford castle - baardzo ladne miejsce.
Polecam okolice droghedy - newgrange. Tylko tam trzeba byc rano zeby zalapac sie na bilety. Wycieczka calodniowa.
Albo jak jest ladna pogoda to Glendalough w Wicklow + ogrody w powerscort ( placisz za wejsciowki) + wodospad (powerscourt waterfall)( placisz za wejsciowki) . Wycieczka na caly dzien.
No ja nie chce sie narazic tu komus wiec nie zdradzam komu kibicuje ;)
chociaz polskim zespolom zawsze :) i nie wazne jak graja :P w naszej lidze zawsze wypatruje gwiazd ( gwiazdy) ;)
Z dzeciakami mozna w tym oceanarium spedzic z godzinke :) Do Glendalought raz pojechalem, musialem zawrocic bo nie bylo gdzie zaparkowac o 10 rano! Ten wodospad jest fajny bo mozna wjechac samochodem i zrobic Grila. Tam jest dosc fajnie ale tez trzeba byc rano bo pozniej nie ma miejsc. Powerscourt tez fajne tylko tam samochodami nie wjedziemy;) Nie bylem w tym parku narodowym w Galway, nawet nie wiedzialem ze jest.
No jest co zobaczyć w waszym kierunku. Jeszcze jedna sprawa, michal i tak pracujesz w weekend???
Ale ty smigasz z chlebem, wiec pewnie kończysz po południu?
Ktos sie bedzie wybierał do cork na ten wloski zlot?
ja sie zastanawiam :)
Michal nie wiedzialem ze chleb rozwozisz :)
jezeli pojedzie jeszcze pare osob od nas to ja tez sie wybiore.... Artur ( Jony) jedziesz?
Ja bym sie pisał z kuzynem na ten zlocik
Ale Majkrą nie jadę :D
Ja Smigam ze znajomym takze jak ktos bedzie lecial m7 to mozemy sie spiknac po drodze
Ja chetnie bym sie przejechal,mlody jest na wakacjach w irlandii to dam bym nie jechal. Artur mialem jechac na mecz ale po tym co ostatnio grali to nie bylo sensu w sobote powiedzialem sobie,ze jak wygraja z belchatowem to pojade ale obejrzalem 15min meczu i lepiej z chlopalami kopalismy w A-klasie :) Ale wczoraj zalowalem ze nie pojechalem. Kiedy dokladnie jest ten zlot podrzuci ktos linka bo mam neta na tel tylko chwilowo.
trzymaj link:
http://cars.donedeal.ie/vintagecars-...31-132/7341140
ja sie ciekawie tej rozmowy kibicow z zawodnikami pod koniec meczu ;) wczorajszym mecz nie stal na wysokim poziomie. Irlandczycy jak na polamatorow nawet sobie radzili. Widac ze kondycyjnie odpadli.
Zobaczymy jak z Celtic'kiem pojdzie ;) w Irlandii 99% ludzi kibicuje koniczynkom ;)
Jony co robisz w niedziele? :)
w co Derry spimy ale gownie na samej polnocy bedziemy ( grobla olbrzyma, bushmills itp).
Dzieki;) myslalem ze moze uda sie spotkac ale wprowadzajac w gps sugerowany ( narzucony ;) )plan podrozy chyba sie nie uda :(
Nie wiem jak chcesz jechać,ale dla Ciebie najlepsza opcja dojechania do Derry o ile jedziesz najpierw do Derry to wlaśnie Dublin-Newry-Armagh-Dungannon-Omagh-Derry:)Na mapach wyglada jakby Dungannon było z boku w rzeczywistości musisz wjechać na rondo przy wlocie do Dungannon (do centrum masz 2km do mnie 6:D) chyba,że jedziesz najpierw do buschmills to z Newry na belfast albo obok jeziora nad ktorym był spot w północnej.
Dodano po 4 minutes:
Zapomniałem o starej drodze przez Aughnacloy dopiero teraz spojrzalem na mape faktiko omijasz mnie troche bokiem,
Dzieki :) nocleg mamy w Ardtara Country House wiec jest to granica co derry. Nie chce sie pchac na belfast wiec wybieram droge kolo Ciebie :) najpierw chyba pojedziemy na groble olbrzyma, pozniej Bushmills i most wiszacy. Powrot na spanie i decyzja co dalej zwiedzamy. Intryguje nas wodospad - polecasz miejsce? Myslelismy jeszcze o rejsie na jeziorze.
Mam nadzieje ze bella nie strzeli focha znowu na tej trasie;)
Na grobli byłem w zeszłym roku,ale mnie tam nic nie zachwyciło osobiście,jeśli mowa o wodospadach to polecam http://www.discovernorthernireland.c...allymena-P2825 masz tam trzy wodospady idąc od samego dołu w góre a jadąc od strony belfastu przez carrickfergus w strone buschmills i portrusch masz zajebiaszcze widoki całym wybrzeżem tyle,ze masz wtedy kupe drogi a jadąc koło mnie masz jakieś 60 mil od Dungannon.
hej,
chyba znalazlem lekarstwo na virusa zwanego " ALFA" !!
Jutro jak bede mial chwilke to wrzuce jakies foty!
;)
o lol ! jakis niemiec czy co? ;) kupiles?
Poka poka
Pewnie kupił jakiegoś sportowego czopka z v-ką pod machą :D
na mojego wirusa to chyba nie dziala :P sorry :P
moj szef go mial :) ten ktory teskni za alfa ( kiedys wspominalem)
Moze to tylko przelotne zauroczenie, ale chwilowo mi like!
2.6 :o
2.6 v6 :) automat bo slabo widac? Myslalem o takim tez, bardzo faine autko. Ciekawe jak to brzmi i jedzie. Nigdy nie jechalem e classe hehe.
Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk
fajna lemuzyna :D Zamieniłeś za 147?
Automat, I musze sie pozbyc tego amg z tylnej klapy..
Ledwo co ściągnąłem glupie brylantowe nalepki z kierownicy, brrr. Na samą mysl mam ciarki!
Ladny Merc. Ja bym akurat to AMG zostawil, znaczek pasuje bardziej niz np. moj TI, zwlaszcza po bokach i niebieskie giugiaro, ktore u mnie i tak odpadly i leza w schowku.
Artur dalej slyszysz stukanie w aucie?
dobrze ze nie kupowalem kolejnych czesci...bo zawieszenie jest w 100% sprawne :) u mnie okazalo sie ze stuka plastikowa oslona za podlokietnikiem na tylnej kanapie. Byly tam luzy na zawiasach i ona stukala o obramowke przy malych predkosciach na wybojach.
Swoja droga...jak ostatnio pojechalem na wymiane klockow to spotkalem Pana (Polak kolo 50 lat) ktory bardzo przygladal sie alfie i mowil ze kiedys jezdzil AR 33. Mowil ze to najlepsze auto jakim w zyciu jezdzil i ze kocha Alfy. Mial jakis model z limitowanej serii ktora wznowili na prosbe niemieckiego klubu Alfy. Bardzo duzo opowiadal mi o alfach z tamtego okresu. Zyczyl powodzenia i trzymania sie marki bo takiego auta jak alfa nie ma na drogach :) jezeli chodzi o awaryjnosc to mu przytaknalem ze wszystko zalezy od tego jak sie dba o auto i jak się nim jezdzi. Dawno nie spotkalem osoby ktora z taka pasja opowiadala o Alfie :) budujace:)