Szkoda ze kombi
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Kupie jeszcze dystanse na przód 17mm i na tył tak z 8mm bez kołnierza centrującego żeby całość lepiej wyglądała.
Zauważyłem że przy niższych springach lub przy gwincie zdecydowanie lepiej auto wygląda kiedy opona jest blizej rantu nadkola.
Bo u mnie na razie jest tak:
Załącznik 240169
Wygląda to troche słabo
Wygląda idealnie. Nic nie ociera?
- - - Updated - - -
Masz racje dystans 17mm potrzebny od zaraz. A po za tym super nic Ci nie przyciera przy tym obniżeniu.
Hej.
Czytam i czytam i ciężko znaleźć pełną odpowiedź.
Chcialbym kupić felgi do 159 polift. Małe Brembo. 18x8.5. Zawias oem. Jakie ET? 30? Czy lepiej 45?
Nie chcę,aby cokolwiek tarło. Opona jaka najlepiej?
Dziękuję
Rafa
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
to 30 :)
Co prawda ET to odsunięcie płaszczyzny montażowej od środka osi symetrii ale to czy dane ET wejdzie zależne jest też od wyprofilowania ramion felgi. Dla przykładu na duże Brembo wchodzi ori felga 18/8 ET 41 . Ja mam felgi nie ori 18/8 z ET 35 ( czyli teoretycznie powinny mieć o 5mm więcej luzu do zacisku ) a do Brembo trzeba 2cm dystansu!! Ori felgi mają ramiona prostopadle do tarczy a moje felgi mają wklęsłe ramiona . I w tym przypadku i wielu innych ET nie ma nic do powiedzenia ( poza wystawaniem felgi bardziej do zewnątrz ). Felgi nie ori trzeba mierzyć chyba że konkretny model już ktoś mierzył to ci może podpowie . PS. Na lato mam 19/9,5" z ET 35 i też muszę dać po 2cm żeby wsadzić na duże Brembo [emoji3]
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Hej, jaki kolor wybrać do ori 18' Tora? Nie chce srebra, celuję w czarny połysk, lub grafit. Kolor auta to Nero Oceano 802, czyli w skrócie czarny metalik :D może macie jakieś zdjęcia tej felgi w ciekawym malowaniu? Pozdro :)
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka