Przeszukałem wszystkie opcje i nic nie znalazłem. W BMW podobno odrazu tak działało (i po wifi... ;)). Spróbuję zrobić update i dam znać.
Printable View
jesli tak rzeczywiscie ma w najnowszej wersji wygladac AA na widescreenach to ja wole obecna, gdzie mam glowna aplikacje na caly ekran a druga w tle w pasku na dole (np. mapa na full, spotify w paseczku na dole). W telefonie najnowsza wersja AA, soft radia 118.001.002, wiec najprawdopodobniej soft radia poki co tego nie obsluguje, mam nadzieje ze jesli nowsze wersje beda to obslugiwac bedzie opcja pozostania przy obecnym wygladzie..
no i przydalaby sie w koncu obsluga bezprzewodowa ;)
A ktoś może już próbował przełączyć się na androidzie 11-stym ?
Oczywiście w MY 20.
Nie, mowa jest tylko o obsludze szerokiego ekranu, ktora wprowadzila najnowsza wersja Android Auto (Androida podejrzewam nie trzeba do tego miec 11) ale poki co soft auta tego nie wspiera bo powinna ta opcja automatycznie sie zalaczyc. Wiec mimo najnowszej wersji AA i Androida dalej w poliftach jest po staremu - tj. aplikacja glowna na caly ekran a poboczna w pasku na dole, wsparcia komunikacji bezprzewodowej tez nie ma
no chyba ze w MY'21 daja jakis nowszy soft, ktory to wspiera, wowczas daj znac :)
Czy wam też AA co jakiś czas rozłącza się na chwilę by ponownie powrócić? U mnie co jakiś czas włącza się radio z auta (normalnie słucham internetowego z aplikacji w AA - open Radio - a navi włączoną mam fabryczną), na telefonie Yanosik potrafi się zminimalizować (nie wyłączyć) by po chwili na wyświetlaczu włączył się obraz AA - mapy Google. Przyciskam wyjście z AA na Alfa, wszystko wraca do normy tylko czasem muszę Yanosika powiększyć (na telefonie). Potem przez ileś tam km (lub czasu?) jest ok i sytuacja się powtarza.
Miałem podobnie, wymiana kabla rozwiązała ten problem. U mnie z kolei pozostał błąd komunikatów głosowych nawigacji AA, problem opisywałem wcześniej. W skrócie: Komunikat poprzedzający manewr jest urywany w połowie, podaje odległość do manewru, ale brakuje części "skręć lewo/prawo, jedź prosto" itp. Jest tylko np. za 300 metrów... cisza, zamiast za 300 metrów, skręć w prawo.
Nigdy nie miałem takiego problemu, ale też nie robię takich kombinacji. U mnie chodzi zazwyczaj mapa google + TIDAL na AA i wszystko działa bez przeszkód.
Inny temat - wczoraj zauważyłem że poprawił się Asystent Google w AA. Mogłem bez problemu prowadzić konwersację głosowo na Hangouts (po tym jak ktoś napisał do mnie) i szło to całkiem sprawnie. Jeszcze jakiś czas temu nie dało się wysłać smsa, a asystent czytał polskie teksty interpretując je jako angielskie. Także jest jakiś progres.