Sorry, nie wiem jak patrzyłem, ale wydawało mi się, że są różne ;)
Printable View
Sorry, nie wiem jak patrzyłem, ale wydawało mi się, że są różne ;)
Nie było mnie przy kompie jakiś czas. Sprawa się wyjaśniła ? czy robić te zdjecia środka zbiornika ?
Mam taki numer na półce.
Jakbyś mógł cyknij fotkę. Albo rozwieje to wątpliwości, albo mocniej zamiesza w temacie ;)
Seba a te dźwięki słyszysz za każdym skrętem czy w skrajnych pozycjach, gdy koła są maksymalnie skręcone w prawo lub lewo? Bo jeśli to drugie to jest to normalna sprawa(ale tu bardziej wycie słychać) a jeśli pierwsze no to przyczyny bym już szukał w czymś innym niż zbiorniczek, w miarę łatwo można sprawdzić stan listwy na maglownicy poprzez ściągnięcie osłon gumowych z dwóch stron.
Gepard a zdjęcia środka wrzuć.
No i wszystko jasne :)
Dokładnie tak samo wygląda mój zbiorniczek. Na dole widać to sitko.
Jakie dźwięki daje wspomaganie w granicznym skręcie to wiem doskonale :) Te efekty są dość dziwne, raz mocniejsze, a raz prawie niezauważalne i niezależne od tego jak mocno kręcę kierownicą, a od prędkości obrotowej silnika oraz temperatury zewnętrznej. Listwę dzisiaj obejrzałem i jest ok, za to drążek kierowniczy z jednej strony już mniej ok (na szczęście nowe leżą i czekają na wymianę; może w sobotę).
To czym się różni zbiornik pozmianowy w 2.4 ? Tylko datą produkcji ?
Wydaje mi się że istotne różnice i konieczność wymiany na tzw. nowy typ jest w tym drugim typie zbiorniczka, takim jak w 1,9 .
Ten którego teraz omawiamy to pasuje głównie do 2,4 i przypuszczam (właściwie zgaduję) że nie był wadliwy.
Przynajmniej statystyki sprzedaży na to wskazują, miażdżąca przewaga 1,9.
Troszkę odbiegnę od tematu, ale zmieniłem z powrotem płyn na czerwony i wycie pompy przy niskich temperaturach ustąpiło.
I chyba nawet lepiej chodzi kiera teraz :)
Także ASO z zielonym płynem kręci wała jak widać na moim przykładzie.