Bo się tak nie pisze. Samo M pisze się przy gwincie standardowym/zwykłym. Przy drobnym pisze się M x skok gwintu.
Lesio a jak ja napisałem ?
najpierw piszesz ze sie nie pisze M a napisałem M12x1,25 i to było źle Twoim zdaniem
Andrzej tarcza 257 M10x1,25 a 284 M12x1,25 i w v-ce sa tez śruby drobnozwojowe M12x1,25 takie jak masz do przykręcenia kół :P
To ja wam namieszam jeszcze bardziej - na moich gwintownikach jest jak wół M10x1,5 a nie samo M10 :P
Andrzej mówisz o osi ? otworów ?
jest ten sam , tylko odlew na uszy mocujące zacisk sa po prostu większe .
ZAcisk jest po prostu wiekszy
tak o rozstawie otworów. To jak by to miało wyglądać na przerobienie hebli z 257 na 305mm trudno mi to sobie wyobrazić z adapterem? tak jak sobie to grzybek będzie robił
- - - Updated - - -
no właśnie popłynąłem z tym, że skok musi być podany zawsze a jak widać tak nie jest
Pamietaj , za kasztan chce dac zaciski brembo one sa przystosowane do innej zwrotnicy .
zatem , musisz przykrecić do zwrotnicy odsadzenie - dystans ( redukcje ) , przykreci lasze , ameliniową , i na to walnie zacisk z brembo i będzie lala , bedzie jak atom :)
Andrzej a tym jest jak dystanse do kół :P które przerabiają rozstaw ... z (5*98 nie zrobisz na 4*98 )
Grzybek , ja mam zestawy z fanar-a dla mnie jest on jest cudem , zwłaszcza ze jest Polski , i na moich pisze M10 , na maszynowych tez tylko jest opis M10 , i na wzmacnianych :)
Grzybek , a na narzynce jak masz napisane ?
Kasztan , kupiłes te adaptery? czy dorabiałes ?
Lesio ok przyznaje sie nie do kompetentnej wypowiedzi
a ty jestes bez winy ... za co tez przepraszam :)
Dziaru jest winny :) biore na klate :P bo potrafie :P
Lesio M12x1,25 to nie metryczny? przypadkiem ?
bo napisałes tak "Wymiar się zgadza ale śruby są z drobnym nie metrycznym gwintem "
zatem chycisz sie za piers ?
bo Dziaru ... sie nie pierdoli , to dla mnie nie ujma :)