A czy wg AutoCar Maserati to lepszy wybór niż Hyundai? ;) Mnie AutoCar nie był potrzebny do utwierdzenia mnie w tym przekonaniu :D.
Wychodzi 88 tys. za najbiedniejszego 1.4 MultiAir, mam nadzieję, że w Polsce będzie taniej.
Printable View
No tak, ale zestawianie Alfy z Fordem albo VW jest nieco poniżej pasa...
Nie wiem, nie jeździłem tymi autami, ale skoro wszyscy je porównują do Giulietty to może to "top" segmentu? :)
Auto to nie tylko właściwości jezdne... Czy Patek Philippe fajniej odmierza sekundy niż Swatch? A co byś wolał? ;)
http://www.alfagiulietta.de/media/sh...etta_FINAL.PDF
Pełen cennik niemiecki - MultiAir Distinctive 24.200 EUR... Najtańsza wersja 19.900 EUR, czyli nieco mniej niż we Włoszech.
W Motorze napisali dokładnie tak - " Deskę rodzielczą i boczki dzwiowe wykonano w dużej części ładnie wyglądającym ale twardym plastikiem".
Jak widać na zdjęciach boczki Giulietty składają się z trzech elementów - środkowy element wygląda na podobny do tego w Mito czyli przyjemny w dotyku, miękki plastik. Góra i dół bedzie najprawdobodobniej taka sama jak w Bravo i Lancii Delcie czyli: góra z ładnie wyglądającego i przyjemnego w dotyku plastiku (ale twardego) lepszej jakości a dół ze zwykłego twardego plastiku (jak w każdym obecnie produkowanym samochodzie kompaktowym wliczając w to GolfaVI). Jedyna więc różnica w stosunku do tak wysławianego Golfa to górna listwa pod oknami gdzie w Golfie jest miękki plastik ale wg mnie gorzej wyglądajacy niż ten w Bravo który ładnie się świeci :) po prostu drobiazg. A to że w Alfie będzie front deski wykończony aluminium czego w Golfie nie ma to jest już duża różnica na plus dla Alfy :)
Alfa będzie podobna cenowo do podobnie wyposażonego Golfa czyli bedzie jednym z droższych samochodów Kompaktowych. Droższe będzie tylko Audi i BMW. Uważam, że taka wycena jest rozsądna ale na naszym rynku nie wróży znaczącej sprzedaży.
Niestety prawda. Polska to niestety ciemnogrod, w ktorym krazy stereotyp: nie kupuje się samochodów na "F": fiatów, fordów i "fszystkich francuskich". ;/ Mimo ze Gilueitta bedzie lepsza niz niejeden kompakt, gupi polaczek nie kupi, tylko wybrancy dostrzega piekno i beda chcieli jezdzic autem unikalnym pod kazdym wzgledem :D
Polaczek kupi:
a) toyote
b) skodę
c) volkswagena
d) kie albo huyndaia
Polaczek nie ma innych pragnien.