Ok, KoŁoS a może po porstu znasz te egzemplarz? Może ktoś coś wie więcej?
Printable View
Ok, KoŁoS a może po porstu znasz te egzemplarz? Może ktoś coś wie więcej?
Jak rok temu zaczynałem poszukiwania to już wisiała na otomoto
Ja kupiłem sobie alfę od tego gościa 1,5roku temu i powiem tak - wyposażenie było niezgodne z opisem, FEJKOWY wpis o zrobionym rozrządzie w książce, zaraz po zakupie miałem do wymiany podstawę anteny i prawą poduszkę silnika. Poza tym . . auto jezdzi, hamuje, nie ma niemilych niespodzianek jak dotad i jestem mimo wszystko zadowolony z zakupu. Nie mniej przestrzegam, ze gosc praktycznie nie wie co sprzedaje. Ale ja kupilem znacznie tańszy ezgemplarz..
W ogóle zapomniałem dodać, ze wystawil ją jako uszkodzoną xd
Poducha pozmianowa (powszechny problem jak sie pozniej dowiedzialem) 500 z wymianą, a podstawka 200 sam wymienialem, nowe ori części
Co ja mogę powiedzieć o eksploatacji, to zalezy tez od wersji. 1.4 t-jet to trwała i wg mnie tania konstrukcja w utrzymaniu, za kompletny rozrząd z wymianą 550 płaciłem, podstawowe rzeczy typu tarcze klocki raczej bez niespodzianek chyba ze zaciski brembo masz. Wielowachacz oczywiscie to drosze rozwiazanie to trzeba miec na uwadze w razie napraw
powieliłem posty.
Kolega pisze po polsku. Ksenony. Odpowiadając, jak był 25W, to były, a jak nie było 25W tylko 35, to nie były.
POdaję ale inny
ZAR94000007223244
Ktoś coś wie o tym egzemplarzu?
Wszytko masz na autobaza.pl
https://www.autobaza.pl/historia-poj...0-1e1eac1e1e2a
2013-11 tl-r-repair
WARTOŚĆ INCYDENTU: 7000 - 10000 PLN
INCYDENT Z POJAZDEM: PRZÓD, PRZÓD-LEWO, BOK-PRAWO
KRAJ: POLSKA
2020-10 125500 km
2015-07 57000 km
2015-01 30000 km
2014-12 30000 km
2014-09 15000 km
2014-07 15000 km
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...l#gallery-open
Ktoś coś wie o tym aucie?
Szo, wszędzie szkody do weryfikacji. Zastanawia mnie to gdzie są te bezwypadkowe lalunie?
Szkoda gdy ktoś przerysuje Ci cały błotnik albo pod szkołą matka kolegi Twojego syna nie zauważy i cofają wjedzie hakiem w przedni zderzak demolując chłodnice [emoji16]
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Każda szkoda odnotowana jest w ubezpieczalni. Nie ważne czy to przerysowany zderzak czy dzwon. Jest info, która strona była uderzona i jak kształtowała się cena uszkodzenia. Jednak kwota naprawy lub wymienione części mogą się nie pokrywać z raportem. [MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION] daje Wam info na start, więc uderzajcie po szczegóły do niego albo po raport z np. autobaza.
I tak są sztuki bez historii w bazach, kwestia poszukiwań :)
Dokładnie tak, szkoda szkodzie nie równa, a czy chcecie to weryfikować bez wychodzenia z domu, czy robiąc wycieczki po całej Polsce, decyzja należy już do Was, tylko nie użalajcie się później jak to zmarnowaliście czas, nerwy i pieniądze, skoro za niewielką kwotę można dzisiaj wszystko dostać na tacy...
Aż sam sprawdziłem, szkoda pomiędzy 5000-7000 zl. Przod-lewy przód.
dokładnie - mnie Pani zahaczyła na parkingu i wgniecenie/zadrapanie w tylnym zderzaku. Szkoda z jej ubezpieczenia, w ASO Panowie stwierdzili ze nie ma sensu malowac wiec wymieniaja na nowe. W sumie wraz z wynajmem samochodu zastepczego (dlugo robili) PZU zapłaciło za to prawie 5 tys zł, a szkoda była ledwo widoczna i trzeba bylo sie przyjrzec ze jest zadrapanie i czesc osob by nie zauwazyla. Obstawiam ze po wpisaniu VIN tez wyskoczy szkoda do weryfikacji - i w sumie to dosc głupowe, bo nazwałbym samochód bezwypadkowym i w opisie napisał jedynie ze była taka szkoda, bo wypadkiem ciezko to nazwac
Wypadek to zdarzenie, w którym ktoś zginął albo został ranny. I tyle w temacie.
Dlatego każdą sztukę trzeba oglądać i weryfikować. Podchodzić ze zdrowym rozsądkiem bo kwoty z ubezpieczalni są czasami wręcz absurdalne wobec szkody.
U mnie w firmie kolega, który uniknął czołowego zderzenia, zjechał do płytkiego rowu. Nowa Skoda Superb. Ucierpiał dół zderzaka przód. Połamane osłony, kierownice powietrza plus podgięta chłodnica i ic. Wizualnie praktycznie nic nie było widać... Szkoda naprawiona oczywiście w ASO. Każda nowa najmniejsza spinka, śrubka. Koszt 33k zł. Po cenie z raportu, większość pomyślałaby dzwon... Także do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie.
Dlatego na szczęście w dzisiejszych czasach każdy ma aparat w telefonie i wszystko można bez żadnego problemu udokumentować samemu + faktury, wpisy w bazach ASO etc., a w większości przypadków rzekomo nikt nic nie wie, nie pamięta i dopiero m.in. takie raporty cudownie odświeżają pamięć...
O to to to... nikt nic nie wie, nic nie słyszał, no może itp itd. Zdjęć brak, bo wielki problem był udokumentować...
Panowie,
o co chodzi z tym zdjęciem - ktoś prowizorkę do sprzedaży zrobił? to jest przy module multiair... po ściągnięciu osłony takie coś mi się ukazało....
Czy to znaczy że na 100% moduł będzie do wymiany? czy na tym się pojeździ jeszcze? Silnik 170KM.
Poradźcie proszę.
PozdrawiamZałącznik 274117
Haha , ułamana wtyczka, czyli było coś grzebane. Ostatnio widziałem na pewnym portalu silnik o przebiegu 1000 km z połamanymi wtyczkami za 2900 , oczywiście nic nie sugeruję ale moduł to bacznego obserwowania i odłożenie 3800 zl na ewe. wymianę
Spotkaliście się z przypadkiem, że nie można było wyszukać VIN w ePER?
Czasami coś świruje ale za ponownymi razami w końcu wyszukiwało.
Mam taki VIN ZAR94000007397963 i za jasny gwint go nie wyszukuje w ePER. Na historia pojazdu czy autobaza.pl znajduje.
Bądź tu mądry i pisz wiersze. Możesz mi podesłać wyposażenie?
5Y - GIULIETTA M.Y. 2013 (2013 - 2016)
191S5G101000 - 1.4-T-MAIR-170CV-CF6-SPRINT-4P.GS.DDCT
Engine: 2000822 Vehicle: 07323938 Prod. date: 7/7/2015
Vin : ZAR94000007397963
POJ.CYLINDRÓW 1370 TRB BZ (CC1.4)
MOC 1400 MAIR - 1958 JTD 170 KM (KW125)
KIEROWNICA STR.LEWA (GSX)
ZBIORNIK PALIWA BENZYNA (CMBBZ)
POZIOM WYPOSAŻENIA SPRINT TCT (LL6A)
EKOLOGIA LIM.CEE FASE 6 (ECOCF6)
RODZAJ SKRZYNI B. SKRZYNIA MECH. 33 KGM DDCT (PCC633)
WYPOSAŻENIE RYNKU WŁOCHY/EUROPA ŚRODKOWA (AM00)
AIR BAG PRZEDNI BOCZNY Yes (505)
AIR BAG BOCZNY OCHRONNY GŁOWY Yes (614)
ASR-(P/BLOK KÓŁ PRZY RUSZANIU) [ASR - ANTI SKID] Yes (015)
AUTO ALARM Yes (213)
BAS - SYSTEM WSPOMAGANIA HAM. (HAM.BEZPIECZEŃSTWA) [BAS - (EMERGENCY BRAKING)] Yes (052)
CRUISE-CONTROL (TEMPOMAT) Yes (416)
CZUJNIK PARKOWANIA Yes (508)
CZUJNIK DESZCZU Yes (347)
CZĘŚCIOWA KONSERWACJA Yes (928)
DEZAKTYWACJA AIR-BAG PASAŻERA [PASSENGER AIRBAG DISABLE] Yes (4DK)
ELEKTR.PODNOŚNIK SZYB PRZEDNICH [FRONT POWER WINDOWS] Yes (028)
ELEKTR.PODNOŚNIK SZYB TYLNYCH Yes (023)
EURO 6 FULL Yes (86V)
GNIAZDO WTYCZKOWE 12V Yes (823)
HOMOLOGACJA M1 Yes (7A6)
INSTRUKCJA W J.POLSKIM Yes (858)
KANAŁY POWIETRZNE DLA SIEDZEŃ TYLNYCH Yes (693)
KIT ESTETYCZNY [ESTHETIC KIT] Yes (59A)
KLIMATYZATOR AUTOMATYCZNY Yes (140)
KOREKTOR USTAWIENIA ŚWIATEŁ [HEADLIGHT BEAM HEIGHT ADJUSTMENT] Yes (048)
KOŁA ALU EXTRA SERIA 20 [ALLOY WHEELS EXTRA SERIES 20] Yes (5YN)
KOŁO ZAPASOWE Z BLACHY EXTRA SERIA 1 Yes (4UE)
KPL. DYWANIKÓW [CARPET] Yes (396)
LAKIER PASTELOWY 1 PASTEL PAINT 1] Yes (5CA)
LAMPY P/MGIELNE Yes (097)
LISTWA PROGOWA Yes (926)
LISTWY PROGOWE Yes (018)
LUSTERKA WEWN. ZEWN. ELEKTROCHR. Yes (525)
LUSTERKA ZEWN. MALOWANE Yes (976)
LUSTERKA ZEWN. SKŁADANE/ZE STER.ELEKTR. Yes (341)
PRZYCIEMNIANE SZYBY Yes (070)
REFLEKTORY DLA RUCHU PRAWOSTR. Yes (093)
REFLEKTORY KSENONOWE Yes (230)
SAFE LOCK (SUPER BLOKADA) Yes (064)
SIEDZENIA TYLNE DZIELONE Yes (195)
SPECYFICZNA RURA WYDECHOWA [SPECIFIC EXHAUST TUBING] Yes (947)
SPECYFICZNA SKRZYNIA B. Yes (222)
SPECYFICZNE REFLEKTORY Yes (5EM)
SPECYFICZNY ZESTAW WSKAŹNIKÓW Yes (4GF)
SPOJLER Yes (923)
SPORTOWA KIEROWNICA Yes (321)
SPRYSKIWACZ REFLEKT. Yes (102)
STEROWANIE RADIEM/TELEFONEM Z KIEROWNICY Yes (709)
STEROWANIE Z KOŁA KIER.3 Yes (4WE)
STOP&START Yes (5DE)
SYSTEM KONTOLI CIŚNIENIA W KOŁACH (TPMS) Yes (365)
SZYBA ODBIJ.PODCZERWIEŃ Z CIEMNYM PASKIEM,PODGRZEW. Yes (57J)
SZYBA TYLNA OGRZEWANA [REAR WINDSHIELD DEFROST] Yes (029)
TABLICA REJESTR.SPECYFICZNA Yes (389)
TABLICZKA SPECYFICZNA 3 [SPECIFIC TAG 3] Yes (46D)
TABLICZKA ASISTANCE [PLATE OF ASSISTANCE] Yes (6HQ)
TABLICZKA W J. I/A/D/F/E/PL Yes (4XA)
TRIP COMPUTER Yes (48F)
VDC - VEHICLE DYNAMIC CONTROL Yes (392)
VP2 - RADIO 5" DOTYKOWE z BLUETOOTH (BEZ DAB) Yes (6Q2)
WKŁADKI ALUMINIOWE SPECYFICZNE Yes (4MP)
Z LICZNIKIEM KM Yes (050)
ZDERZAKI EXTRA SERIA [BUMPER EXTRA SERIES] Yes (409)
ZEST.PEDAŁÓW EXTRA SERIA 1 Yes (4CS)
schowek na okulary [CUP HOLDER / CARD HOLDER] Yes (4B0)
ŚRODOWISKO WEWN.SPECYFICZNE 1 Yes (5KW)
Dzięki.
Witam wszystkich alfoholików!
Szukam samochodu dla żony. Oglądałem ofertę:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-gulietta-2-0-jtdm-skora-navi-piekna-led-sprowadzona-oplacona-ID6D51XS.html
Vin nie jest podany, rozmawiałem telefonicznie z właścicielem, mówił że wymieniona dwumasa z wysprzęglikiem oraz malowany przedni zderzak, bo był od spodu poobdzierany jakby od najechania na krawężnik.
Co sądzicie o tym egzemplarzu?
Pozdrawiam.
Oczywiście. Wszyscy o niczym innym nie marzą tylko o malowaniu zderzaka, który jest porysowany od krawężnika od spodu, a czego w ogóle nie widać. Jak będziesz jechał oglądać weź czujnik grubości lakieru. NA 99% okaże się, że ten zderzak to lipa, a auto było malowane z każdej strony. Niestety kupić dziś uczciwie auto to cud. A już zwłaszcza sprowadzane, choć pewnie jest to możliwe.
- - - Updated - - -
Zapytaj sprzedawcę dlaczego prawy wydech nie trzyma symetrii, ob jest jakiś pokiereszwany chyba. Tez może zahaczył o krawężnik.
Witam
Będę wdzięczny za weryfikację przebiegu, historii auta (wypadkowość) :)
ZAR94000007009233