Gelo, mogę prosić zdjęcia? Chcesz się zamienić?
Printable View
Gelo, mogę prosić zdjęcia? Chcesz się zamienić?
Wolałbym sprzedać, chyba że chcesz się wymienić fifty-fifty i też masz oryginalne?
https://www.youtube.com/watch?v=RDYp...ature=youtu.be
Załącznik 269077
Załącznik 269078
Załącznik 269079
Pytanie na dziś, jakie dystanse do Veloce Q4 ? Co macie pozakładane ?
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Czy ktoś próbował zestawu opon 225/45/19 przód i 255/40/19 tył?
Zastanawiam się nad takim żeby trochę zwiększyć komfort, a nie pozbywać się pięknych fabrycznych 19tek (obecnie mam 225/40 i 255/35).
W szczególności zastanawiam się, czy przód nie będzie ocierał o nadkole przy max skręcie, bo na serii jest dość blisko.
Mają o ok 3% większy obwód niż seryjne, co przy 8 biegach raczej nie powinno zbytnio zmulić auta, czy mocno przekłamać wskazań prędkościomierza.
Z ciekawostek ostatnio widziałem na ulicy Veloce z dziwnym zestawem zimówek 225/40/19 przód 255/40/19 tył.
W takim zestawie obwód tylnych opon jest o 3,5% większy niż przednich, co zdecydowanie nie jest zalecane przy Q4, a mimo to ktoś na czymś takim jeździ...
któryś kolega z forum montował na zimę 245/40R19 i nie narzekał, więc i Twój setup powienien być tym bardziej OK. Problem w twardości? MOże kupić ori rozmiar ale bez run-flata?
wg dokumentacji FCA 2.5% różnicy układ ABS toleruje, może jeszcze jest trochę zapasu, ale spodziewałbym się potencjalnym problemów typu błędy czy zła reakcja ABSu/TC itp podczas różych sytuacji poślizgu może? przy jakimś wypadku z ofiarami czy roszczeniach OC/AC przy takim setupie można sobie też narobić problemów.
Tak zrobiłem z zimówkami (ori rozmiar bez RF). Jest dużo lepiej niż na RF, ale jak dla mnie nadal za twardo na dziurach i krótkich nierównościach. Psuje mi to humor.
Dlatego rozważam pójście o krok dalej.
Najrozsądniej byłoby oczywiście przejść na 18, ale te fabryczne 19 są po prostu piękne.
BTW, Epsonixie czy Ty przypadkiem nie masz porównania 19RF względem 225/45/18 nie RF? Coś mi świta, że takie zimówki miałeś.
Jak to wygląda pod względem komfortu na dziurach/złej nawierzchni?
Ja mam takie dwa zestawy. Jest mniejszy komfort na 19 ale dużej różnicy nie ma. Inna sprawa,że jeżdze głównie po dobry drogach. Dla mnie jest super!Cytat:
BTW, Epsonixie czy Ty przypadkiem nie masz porównania 19RF względem 225/45/18 nie RF? Coś mi świta, że takie zimówki miałeś.
Jak to wygląda pod względem komfortu na dziurach/złej nawierzchni?