Jeżdżę od lutego na H18 i moim zdaniem nie mają sobie równych.
Printable View
Może durne pytanie ale H7 a H18 to pasują w gniazda p&p?
koledzy jakiej firmy założyliście te H18? Barwa pewnie normalna tak?żółtawa
Trzeba lekko dociąć listek oznaczony czerwoną strzałką, bo w h18 jest szerszy. Barwa normalna 3100k.
https://www.forum.alfaholicy.org/zal...c442a1f892.png
Nie mają żółtej barwy. To ciepła biel. Jaśniejsza niż seryjne H7. Mogą nie mieć tej bieli co np Osram +150 itp ale pamiętaj, że żarnik wolframowy nie daje efektu zimniejszej barwy. To malowanie na niebiesko teoretycznie wybiela strumień świetlny a w praktyce zatrzymuje małą część światła.
- - - Updated - - -
Ja mam w 3 autach H18 i jak na razie żadna się nie spaliła. W 159 mam je chyba od stycznia.
gdzie udało wam się dostać żarówki h18? na allegro? kupiliście osram czy Magnetti Marelli?
Kupiłem Osramy z Motostacji. Philipsów na sztuki jeszcze nie widziałem, jedynie takie w zastępczych opakowaniach na allegro. Myślę, że jakąkolwiek weźmiesz to będzie dobra.
...albo uciąć jeden wąs przy oryginalnym odbłyśniku H7. W moim przypadku zakładałem nowe soczewki w których poszerzyłem miejsce na ten listek. Dzięki temu mogę montować H7 i H18 bez modyfikacji cokołów i obie jednoznacznie znajdują swoje miejsce w odbłyśniku.
Ale nie zachęcam do tego, ten nowy moduł soczewkowy to chińczyk i trochę inaczej ma skonstruowane miejsce posadcze żarówki (odlew a nie wytłoczka jak w ori), także mogłem poeksperymentować z sukcesem.
Ogólnie to listek jest z jednej strony szerszy o 2 mm w H18.