przy części prac miałem pomoc, plan był żeby wyrobić się w jeden dzień. Sam bym nie ogarnął tego. Dodam też ze korekta jest tak na 80% nie chciałem ciąć wszystkiego, ''grubasy'' jakieś zostały.
Printable View
przy części prac miałem pomoc, plan był żeby wyrobić się w jeden dzień. Sam bym nie ogarnął tego. Dodam też ze korekta jest tak na 80% nie chciałem ciąć wszystkiego, ''grubasy'' jakieś zostały.
147'mke
Dokładnie , w 10 h to expresowo na dobrą 3 etapową korektę , ja liczę na Alfę tak 20-25h , ale żebym się nie zdziwił ze 30h będzie mało
Po pierwsze 147'mka była dość zadbana, lakier nie był zniszczony. Wstępne mycie polegało tylko i wyłącznie na zebraniu brudów z drzwi, glinka nie miała zbytnio co robić. Wnętrze również było czyste, przeleciałem tylko PB NL. Felg w ogole nie tykałem bo za tydzień zmieniam na zimówki i wtedy będą czyszczone.
Nie chcę tu stwarzać pozorów że zrobiłem niesamowitą robotę w super krótkim czasie. I ostatnie pracowały 1,5 osoby :D
Dobra inspekcja i się okaże, że więcej krycia niż korekty :)
Ja ostatnio siedziałem ponad 3h nad niedużą przecież maską w Punto I - też bez cięcia na 100% ... także i tak szacun ;)
Już pytałem o to wielokrotnie w tym temacie. Po co używacie produktów typu AIO przy pełnej korekcie i wosku? AIO jest produktem, który przeznaczony jest do szybkiego jednoetapowego odswieżania auta. Po korekcie 3 etapowej wystarczy zmycie resztek pasty. Bez sensu kłasć AIO z wypełniaczami, który dodatkowo mocno osłabi wosk.
używał ktoś SONAX Xtreme Machine Polish Hybrid NPT, podobno robi robotę jeśli chodzi o maskowanie rysek