Kolego, na 225 40 18 będziesz miał o prawie 32mm mniejszą średnicę koła niż zalecana 235 45 18, a same koła będą wyglądały komicznie w sporych nadkolach 159-tki
Printable View
Kolego, na 225 40 18 będziesz miał o prawie 32mm mniejszą średnicę koła niż zalecana 235 45 18, a same koła będą wyglądały komicznie w sporych nadkolach 159-tki
Dzięki za podpowiedzi.W takim razie poszukam innych opon i felg
Torra 18 po malowaniu z nowymi oponami 235/45.
Przy wczesniejszej mojej porażce z oponami 225/40 te wydają sie baloniaste i felga nie wygląda na 18 ;-)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/03/436.jpg
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
[QUOTE=Nazar;2073943]A widzisz 19" na profilu 40 juz tak nie straszy ;). Sam nie mogę sie doczekac juz letnich felg bo leżą u lakiernika
Będzie złoto?
[QUOTE=FilipoInzhagi;2073969]Bedzie złoto ale az sie boję jak wyjdzie bo pokazałem mu mniej wiecej o jaki odcien chodzi a on mi gada ze proszkiem ciężko i bedzie musiał zrobic jasny złoty na pomaranczowym podkladzie. Byle nie wyszedł z tego różowy :)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kurcze fajnie że się zdecydowałeś,będzie kosa,czarna na złotej:) niemogę się doczekać fotki, kiedy zakładasz? Pozdrawiam.
Chce wymienić śruby na nowe bo te które mam są już pordzewiałe i nie będą za pięknie wyglądać na pomalowanej feldze. W związku z tym mam wątpliwości.
Oryginalna śruba długości 26 mm wystaje w fabrycznych felgach 20 mm po za felgę. Natomiast z letnich 18,5 mm.
Nie wiem czy olać to i kupić śruby długie na 26 mm czy na 28 mm. Dwa lata się tym nie przejmowałem :-). Chciałbym raczej używać jednych do letnich i zimówek.