U mnie to wygląda tak. Jeżeli słucham (radia/mp3 z USB) z samochodu, to komunikaty ucina. Jeżeli słucham z telefonu przez AA (Replaio, Spotify), to komunikaty idą w całości.
Printable View
Hmm, a jak wyłączyć radio? Jak przytrzymuję pokrętło na tunelu środkowym, to wyłącza mi cały ekran, jak raz je nacisnę, to tylko wycisza. Chyba, że chodzi o to, żeby puszczać muzykę z telefonu, żeby system traktował to jako nadrzędne źródło, i wtedy rozumiem, że komunikaty nawigacji działają bez zarzutu?
Dokładnie o to chodzi. Jeżeli źródłem jest radio samochodowe, ew. pendrive z muzyką, to komunikaty są ucinane. Jeżeli źródłem jest telefon przez AndroidAuto, wówczas komunikaty działają poprawnie. Nie spotkałem się z tym w innych autach z AA, więc wydaje mi się, że źródłem problemu jest firmware w samochodzie.
kurcze, ja jak właczam AA żeby nawigować to w 99% przypadków mam albo spotify albo replaio włączone, a z reguły ucina mi komunikaty - stąd trudno mi potiwerdzić to jako zasadę - jak będę gdzieś jechał potestuję (tylko że teraz to nigdzie nie jeżdżę)
dzisiaj zrobilem testy przy kilkukilometrowej przejazdzce do/ze sklepu. aa google maps navi ustawiona, na radiu fm w tle raz komunikaty byly niepelne, innym razem pelne, na spotify akurat zawsze byly pelne. test za krotki, jednorazowy, wiec pelnych wnioskow o zaleznosci narazie nie da sie wyciagac
po wgraniu najnowszej aktualizacji radia (119_002_011) nic sie w kwestii funkcjonowania AA nie zmienilo, dalej wyswietla wszystko na pelnym ekranie
2 dni temu robiłem trasę, i faktycznie na spotify zawsze miałem pełne komunikaty, a na FM ucinało. ciekawe jednak że podczes poprzedniego testu jaki robiłem lokalnie na FM raz mi szły pełne, a innym razem ucinało.
nikt nie sugerował że będzie inaczej - dual screena nie ma na żadnej liście popawek dla tego firmwaru i zakładam że ta funkcja nigdy się nie pojawi w radiach 3 generacji znając Alfę. Może w 4 generacji (po pełnym lifcie za rok)?