Łukasz,będziesz coś dłubał u siebie,czy serję składasz?bardzo wdzięczna motorownia do przeróbek:P
Printable View
Łukasz,będziesz coś dłubał u siebie,czy serję składasz?bardzo wdzięczna motorownia do przeróbek:P
Post mi zniknął.Artek pozostaje seria.
wątek podzielił się na 3 :) cud panie, cud
Cudów nie ma!tylko powstał mały bałagan:D,ale ktoś nad tym wszystkim....no właśnie,i dzięki mu za to!;).
Czyli odświeżenie silniczka,i na razie spokój?a jak tam pompa oleju?mi kiedyś nie chciała zassać,ale walka była.
Arczi, Ty przestań pisać głupoty i kupuj 8V:P Łebski gość jesteś więc na pewno coś ciekawego by z tego wyniknęło;)
Dokładnie tak.Chcę mieć ją originalną.Może kiedyś coś pomodzę z dolotem wydechem i ciśnieniem doładowania ale póki co nie szaleję.Pompa oleju działała jak ją gasiłem ostatni raz i przy 3 tyś było 6 bar:) Pewnie wylezą jakieś kwiatki po takim długim postoju.Mam nadzieję tylko że nie będzie z tym dużej walki:)
mam takie konkretne pytanie :
czy ktoś z was mierzył kiedyś grubość powloki lakieru na swojej włoszce ?
ja badałem dziś i nie wiem co myśleć generalnie na większości grubośc waha się od 200-300 ale też i 90-150. rozłożenie tych grubości wygląda na moje oko na standardowe - tam gdzie automat w fabryce pryska więcej jest wiecej a tam gdzie ma trudniejsze dojście jest mniej. Od wewnetrznych stron drzwi maski klapy i komory silnika pomiar pokazuje 80-130. Zaznaczam że wszedzie jest ocynk ( mój miernik wykrywa rodzaj powierzchni).
z ciekawostek zmierzyłem też 159 kolegi ktora staal obok i tam warstwa jest jeszcze grubsza. - Czy to standard dla Alfy Romeo czy obydwie ktoś malował drugi raz ?
edit:
mierzyłem też matiza mojej dziewczyny i tam warstwa waha sie od 80 do 130 na elementach oryginalnych - ale powłoka oczywiście to zwykła stal bez Ocynku.
ja mam też małe pytanko...interesują mnie felgi spedline 16" : Załącznik 51845
i teraz tak...ile mogę dać za proste w miarę w przyzwoitym stanie bez opon...:)bo zbytnio nie orientuje się w cenie i żebym krótko mówiąc dupy nie dał...:)i drugie pytanko w jakim kolorze będą najlepiej wyglądać...:)??
Ja mam u siebie na biało zrobione:Pobejrzyj sobie.przy twoim kolorku też by ładnie wyglądały;)