A nie ma do kupienia takiego kabla ktory nie potrzebuje takiej modyfikacji? Nie posiadam ani lutownicy ani zdolnosci do tej czynnosci... ;x
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Printable View
A nie ma do kupienia takiego kabla ktory nie potrzebuje takiej modyfikacji? Nie posiadam ani lutownicy ani zdolnosci do tej czynnosci... ;x
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Jest
gdzieś jest chyba na allegro od viakena dzwonisz do niego i mówisz mu że chcesz przerobioną
http://allegro.pl/nowy-polski-elm327...990511908.html
Ja kupiłem zwykłego na BT z allegro i działa bez przeróbek ;]
wiecie czy po podpięciu takiego interfejsu będa tam gdzieś dane kiedy zostało zrobione wymiana oleju bądź rozrząd?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cześć,
Kupiłem uniwersalny kabel ELM327 USB. Zainstalowałem z 5 różnych pakietów sterowników zanim zaczęło działać. Odpalam FIAT ECU SCAN, wybieram interface i sam wykrywa mój kabel. Klikam SCAN i wykrywa BOSCH ECU cośtam i podaje wersję oprogramowania ECU i nawet pokazuje, że silnik 1.9, 2.4. Gdy klikam CONNECT, niestety się nie łączy. Czy ktoś miał podobny przypadek lub wie co zrobić? Może jest inny, lepszy soft, który podoła?
Mam też taki dzyndzel OBD pod bluetooth. Sparował się z kompem ładnie i został wykryty przez FIAT ECU SCAN. Przy próbie połączenie - need KKL/VAG/OBDKEY module i dalej nie chce. Co ciekawe, ten sam dzyndzel łączy się z TORQUE na telefonie bez problemu w tym aucie.
Ręce opadają. czy te samochody mają jakie zabezpiecznie?
Dzięki,
Maciek
Zanim jakimikolwiek innymi potencjalnymi problemami zaczniemy się zajmować, to masz wersje interfejsów bez rezystora (nieliczni oferują na specjalne żądanie)? Jeśli o taką nie prosiłeś, to masz zapewne z rezystorem, a wtedy mogą być jaja. Było tysiąc razy na forum, ale w skróci Ci napiszę: sprawdź miernikiem pomiędzy pinami 6 a 14 CAN, jeśli będzie 100-120ohm, to otwórz interfejs, zlokalizuj rezystor i wywal go, próba, a potem ewentualni będziemy gadać.
może to problem ze sterownikami, albo systemem na który pracujesz. Ja ma jakiś stary, uniwersalny kabel ELM 327 kupiony jeszcze do Toyoty i na WIN XP i 7 łączył się bez problemów, teraz na WIN10 niestety nie mogę się połączyć z MES'em. Skończ się chyba na instalacji XP na nowej partycji.
Jak ma się dostać do środka klejonego interfejsu ELM327 bez masakry obudowy? Śrubek nie widzę pod naklejką.