IPA nie usuwa wszystkiego, było kilka stron temu :)
Przynajmniej zmywacz silikonowy a najlepiej coś w stylu PREP-a
Printable View
z tego co wiem zmywacz silikonowy zostawia "film" na lakierze
Zmywacz zostawia smugi dlatego po nij jeszcze jade auto IPĄ
Odnośnie samej pracy jeśli lakier był miekki i został odświeżony tak na 80% jak kolega napisał to jest to do zrobienia :) w jedną osobę 6-7h licząc po jednym przejeździe na element osoba doświadczona się uwinie :)
no ok ile zajmuje Ci umycie auta, oczyszczenie lakieru i osuszenie auta? 1,5h? Jak auto jest w miarę zadbane to to jest chwila. W środku przetarł plastiki i nic więcej nie czyścił itp ile Ci to zajmuje15 minut?
Nie robię tego od wczoraj i wiem że są auta przy których siedziałem po 3 dni w 2 osoby + jeden dzień na powłokę ale jak mamy doczynienia z szybkim odświeżeniem jest to do zrobienia ale trzeba robić a nie rozglądać się i zajmować pierdołami. Trzeba sobie narzucić tempo i jechać z koksem ;)
KHOT powiedz mi jak tam testy angelwax? Długo masz na lakierze już, jak się trzyma, kropelkuje? Dobre to ? :D Bo się zastanawiam na przyszły sezon...
Panowie potrzebny w miarę "twardy" pad finiszowy do aplikacji Amigo. Dociera sie go gorzej niz BH i zwykły tani czarny pad nie daje rady z docieraniem jest za miękki. Słyszałem, że żółty flexipads jest twardszy niż inne finisze prawda to?
Mam czarny od Lare i w stosunku do żółtego Flexipads to pupcia niemowlaka.
Ok dzięki to zamawiam flexi zółtego zobaczymy czy poradzi sobie z lekko przysychającym Amigo :)