otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4t-120km-dna-led-bluetooth-chromy-ID6Diejc.html
Widzicie tu Panowie coś niepokojącego?
Printable View
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4t-120km-dna-led-bluetooth-chromy-ID6Diejc.html
Widzicie tu Panowie coś niepokojącego?
Pytanie czym jeździłaś wcześniej, ale u mnie bez uwag.
Żona oprócz:
przestawienia sie na jazdę silnikiem diesla
Dość długiego i opadającego przodu
bez uwag.Jest bardzo zadowolona
- - - Updated - - -
Na 5 zdjeciu wyglada jak by mial klape uchyloną...
Pokusił bym sie o telefon.
Fajnie wyposażona i cena w mojej opini dośc rozsądnie skalkulowana za to co oferuje.
Ja teraz jeżdżę małym miejskim autem. Szykują się dojazdy do pracy, więc muszę wymienić na coś lepszego i nieco większego. A o Alfie zawsze marzyłam, choć biorę pod uwagę też inne marki.
Coś w tym jest, ale (z własnego doświadczenia) nie jest to każdy przypadek.
Odnosnie samej oferty pokusił bym sie o telefon.
Auto przyzwoicie skalkulowane w kwestii cena / wyposażenie.
Jesli to Francja mozna się spodziewać przecietnego serwisu i zaniedbanego wnętrza.
Kwestia jak to na żywo wygląda.
Jak zwykle od kolegi Kołos'a dobre info.
- - - Updated - - -
Zmień znajomych i problem się rozwiąże.[/QUOTE]
Uzasadnisz?
Z tym kategorycznym twierdzeniem to żeś przesadził. Ja osobiście wolę sprzedać nawet dobre auto obcemu, bo auta się co do zasady psują. Obcy za pół roku to mi może nagwizdać, a znajomy co do widzę raz w tygodniu będzie mi w najgorszym przypadku gadał, że mu sprzedałem strucla, a miał być taki wychuchany och i ach.
Obcy może przyjść z Ukraińcem i zażądać zwrotu pieniędzy. Znajomy będzie się krępował, chociaż to zależy od tego jakich ma się znajomych.
Zdecydowanie nie karmić trolla, bo szkoda na niego czasu i energii... :/
A może odniesiesz się jakoś rzeczowo?
Gdzie napisałem, że tylko u znajomych? Dwa poprzednie zostawiłem w ASO, jeden do dzisiaj stoi codziennie na parkingu przed tym ASO. Poprzednie dwa poszły do znajomych, ale ASO to najlepszy wybór, bo jednego dnia zostawiam stary i odbieram nowy, a nie mogę sobie pozwolić na jeden dzień bez samochodu.
I kto tu jest gamoniem?
Na otomoto nikt nie wystawia wartościowego samochodu. Takie rozchodzą się natychmiast wśród rodziny bliższej i dalszej, znajomych znajomych, znajomych sąsiadów albo nawet pracowników ASO, jeśli znają samochód.
A jakieś konkrety?
Wie ktoś z Was coś więcej o tej Julce?
ZAR94000007008617
3 po 3 ma trochę racji, ja planuje sprzedaż mojego auta na wiosnę tylko i wyłącznie ze względu że będę potrzebował kombi a tak to by na pewno zostało, i już mam 3 chętnych na auto, bo każdy z mojego otoczenia wie że dbam i nie żałuję. Mimo dziwnych akcji po zakupie z lekkim poszarpywaniem i dławieniem, gdzie straszono mnie od razu że to na pewno MA i ze jestem kopę kasy w dupę to w gruncie rzeczy okazało się że to świece i jakieś pierdoły bo teraz silnik cyka aż miło;) więc nie ma reguły. Poprzednie 2 auta też tak sprzedałem nawet ich nie wystawiając;)
Hej, macie może więcej informacji o niej? Może ktoś był oglądać?
Nie mogę jeszcze dodać linku, wklejam tytuł Otomoto:
Alfa Romeo Giulietta 1.4T 170KM Navi 2xSzyberdach LED Blue&Me
z Dąbrowy Górniczej
ZAR94000007041433
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#a413b89006
W sprzedaży od września, produkcja 27.10.2010, ostatni wpis w ASO jest na 67995km, a podczas wystawienia 4.2.2016 było 128758km
- - - Updated - - -
Ostatni wpis w ASO jest na 18521km, a przed sprowadzeniem 23.2.2019 było 104000km
Witam planuję zakup używanej giulietty poki co byłem sprawdzić tą julke:
ww.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4ben-120ps-full-opcja-1-wlasciciel-100-bezwy-ID6Ds9OJ.html
Ogólnie znajomy mechanik powiedział, że wszystko jest ok jedynie jest druga powłoka lakieru i z błotnikiem było coś robione ale dla mnie jest to całkowicie akceptowalne jedynie problem pojawia się w zbiorniczku plynu chlodniczego a mianowicie występuje tam dziwny oleisty osad sam płyn chłodniczy jest ok bo nie widać w nim plamek oleju. Nawet wna zdjeciu silnika widac taki ciemny osad na zbiorniczku. Miał ktoś styczność z taką sytuacją w swojej julce? Poza tym silnik pracuje normalnie i sprzedający uważa, że silnik jest w 100% sprawny i daje nam ewentualnie 2 tygodnie "gwarancji" w ciagu, których mozemy auto zwrócić nie wazne z jakiego powodu. Uważacie, że warto ją kupić i ewentualnie przetestować dobrze przez te dwa tygodnie? Furka mi sie podoba i w srodku jest w super stanie dlatego prosze o pomoc.
Co sądzicie o tym egzemplarzu? Ktoś miał styczność z tym komisem?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#812a7a4020
Nr VIN: ZAR94000007019227
Na vin info
Cześć,
Przymierzam się do kupienia Giulietty i chciałbym Was prosić o pomoc. Budżet 30-40k, wersja benzyna 170 KM.
1) chciałbym zapytać w pierwszej kolejności co sądzicie o autach ze Szwajcarii. Da się to jakoś sensownie sprawdzić co tam było robione i czy faktycznie ma taki przebieg jaki deklarują? Podaje dwa ogłoszenia, które wpadły mi w oko.
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-romeo-giulietta-1-4-16v-ID6DuKfS.html#58364b92f6 VIN: ZAR94000007118674
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-super-piekna-alfa-1-4t-automat-zobacz-ID6DwiUf.html#58364b92f6 VIN: ZAR94000007153922
No powiem szczerze, że wyglądają na pierwszy rzut oka naprawdę spoko, ale trochę boje się tych samochodów właśnie ze Szwajcarii ze względu na to, że słyszałem, że po vinie niezbyt można coś wywnioskować, bo Szwajcarii nie ma w bazie danych.
2) Może lepiej skupić się na polskich krajowych co mają udokumentowaną przeszłość i faktycznie idzie to jakos potwierdzić, przykład:
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-sprzedam-alfa-romeo-giulietta-170km-ID6DwxSg.html#58364b92f6 VIN: ZAR94000007070814
- otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-alfa-giulietta-1-4-170km-distinctive-sport-2011-ID6DvMLF.html#58364b92f6 VIN: ZAR94000007073089
3) Na co zwracać szczególną uwagę podczas zakupu takiego auta - mam na myśli jak już się ugadam na oglądanie na żywo. Z tego co wiem to moduł Multiair potrafi być problematyczny przy nieodpowiedniej eksploatacji samochodu.
4) Może ktoś ma na sprzedaż swoją perełkę :) ?
Z góry dziękuję bardzo za pomoc.
Te ze Szwajcarii:
Pierwsza ma nowe felgi i prawdopodobnie odświeżone zaciski Brembo. Może być na plus. Produkcja to 14. październik 2011 a nie 2012r. Trudno więcej ze zdjęć wywnioskować.
Druga ma grill a może cały zderzak poliftowy i świeżo obszytą kierownicę. Grill może kaprys właściciela, może po jakimś zdarzeniu.
Polska:
Biała wydaje się być ok.
Czarna - mało zdjęć, robionych tak, że niewiele widać.
Ta z Vin ZAR94000007153922, grill z rocznika 2016+, na tylnej klapie brak napisu giulietta, pytałem o te sztuke i niby lakierowane błotnik i drzwi tylne, zderzak przód jak go ponownie dopytałem to tylko miał być lakierowany, grill wymieniony bo chrom odpadł bo taka przypadłość Alfy mają i wymienił od razu na ładniejszy, napisu nie ma na klapie bo przy polerce zdjął bo mu się nie podobał, generalnie te odpowiedzi były udzielane jak coś ja wytykałem, sam o tych sprawach nie mówił. Z ciekawości porozmawiaj z nim ciekawe co będzie opowiadał.
[MENTION=87544]bartiano[/MENTION]
ZAR94000007118674 w Polsce jest co najmniej od lipca 2019 :)
ZAR94000007153922 rozbitek z Francji
ZAR94000007070814 ostatni wpis w ASO jest na 57154km i szkody do weryfikacji
ZAR94000007073089 ostatni wpis w ASO jest na 16763km i szkody do weryfikacji
Dziękuję bardzo Panowie za tak sprawne odpowiedzi, widzę, że Alfoholicy to naprawdę porządna grupa :D
1) Jutro może będę dzwonić do tego ze Szwajcarii. Tylko chciałbym Was zapytać czy da się zweryfikować jakoś przebieg? Jeżeli technicznie samochód jest sprawny i dobrze zrobiony ten tylny bok bez zakrzywienia ram to wydaje mi się, że dałoby się to przeżyć. Ale jak samochód ma 250k to się zaczną porządne naprawy, a tego wolałbym uniknąć.
[MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION]
2) W tym ZAR94000007070814 kiedy jest ostatni wpis do ASO? Wiadomo coś jakie są te szkody? Nie wiem czy posiadasz takie informację, ale jakbyś mógł coś więcej powiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny!
3) W takim wypadku prosiłbym jeszcze o wstępną weryfikacje tych egzemplarzy:
-otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-170-koni-panorama-xenon-ID6DrSx0.html#d69748d4b4 VIN: ??? - może poda jakby człowiek zadzwonił, ale dziwne
-otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tb-multiair-170km-dna-salon-pl-czujniki-tyl-blue-me-ID6Dvtig.html#2ff9e99ff8 VIN: ZAR94000007223244