oczyszczone i pomalowane felgi z zimówkami , jutro założę opony i zima może przychodzić :P
Printable View
oczyszczone i pomalowane felgi z zimówkami , jutro założę opony i zima może przychodzić :P
Dawno tu nie pisałem... 147 ileś razy myta, sprzątana i woskowana... Ostatnio była na przeglądzie, który przeszła bez problemów po wcześniejszym ustawieniu zbieżności (po wymianie zawieszenia). Jeździ już na obuwiu letnim i ma się bdb.
Jest ze mną już ponad rok i jakieś 19tys. km. Nie zawiodła mnie, z czego bardzo się cieszę. Kupiłem jej nawet nowy zapach WUNDER BAUM - czarny :D
GTV czeka na antenę i siłowniki maski :)
Oddałem dziś do regeneracji maglownicy i za 1h jadę odebrać - koszt 920zł - przynajmniej spokój na 10 lat :D
Przewiozłem ją po Opolu
Rok gwarancji ... mam na piśmie :) Chcieli 200zł więcej by rozszerzyć do 2 lat.
Wykąpana ;)
Wymyta myjką, nawoskowana, uczernione opony i środek doprowadzony do stanu sterylności:P To dla Alfy a dla siebie 3 browary przy robocie;)
regeneracja alternatora ,450 w plecy
pomalowana maska(zlaził klar),nowy emblemat z przodu(stary wyblakł),pilot do centralnego(był tylko na kluczyk)
Wymieniony kompletny układ wydechowy, zakupiłem nowe oryginalne logo na grilla, a teraz trzeba pomyśleć o wymianie wariatora. Zaczyna klekotać....
Polerowanko ;)
Załącznik 54235
Załącznik 54236
Założona blokada skrzyni biegów...a niech ma i niech czuje się bezpieczniejsza ;)))
Założyłem nakładki na pedały od misia.
Załącznik 54240
wyczyściłem cała belle z kropek smoły
przed
Załącznik 54244
i po
Załącznik 54249
Konkretny serwis w Pablo Garage, rozrząd, olej silnikowy, płyn chłodniczy, wszystkie filtry, nowe świece żarowe, czyszczenie i zaślepienie EGR, wymiana paska klinowego i napinacza, podłaczenie pod kompa. Bella jeździ aż miło. Polecam jechac do Pablo Garage.
Dystanse : 15mm przód, 17mm tył. Koniec maja wkładam -30mm eibach springs.
Umyta, odkurzona :P i taki mały prezencik (załącznik) tarcze nacinane i nawiercane mikoda (przód i tył) + komplet klocków BOSCH; jutro prawdopodobnie będzie założony :crazy_pilot:
pozdrawiam Paweł
Dzisiaj wyciąłem i nakleiłem nowe naklejki ochronne na drzwi i błotniki tylne, no i umyłem Alfę.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dziś wymiana linek hamulcowych, odkurzanie, mycie, trzepanie dywaników i mała sesja.
Fotki efektów prac: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml#post864058
wymienilem zawieszenie z przodu ( amortyzator , wahacz , łącznik )
Filtry nowe - odrazu inaczej chodzi - wymyty , wypolerowany , na wyjazdy wakacyjne przygotowany, a jak teraz wygląda :)
dziś naprawiłem uchwyt schowka
śrubkę wyciągnąłem ze środka magnesem :D
skoro już się tak wkręciłem w robotę, podjechałem do znajomego na kanał i
wymieniłem czujnik położenia wału, autko gasło na ciepłym silniku teraz śmiga i cieszy :)
Kupiłem wahacze poprzeczne, umyłem, wieczór wywoskuje bo teraz za ciepło.
Dziś była wizyta u kosmetyczki. Zafundowałem dokładne oczyszczanie i osuszanie. Doszła korekta jednej dość widocznej blizny z prawej strony. Został nałożony piękny makijaż w formie nano-wosku. Dzięki temu twarz Belli ma piękny blask. Jest przygotowana do wiosenno letnich spacerów w terenie
Dokładnie poodkurzałem :)
Jeszcze nic :p ale za pół godziny planuje przykleić uszczelkę od drzwi kierowcy, bo w jednym miejscu odstaje i daje straszny szum przy szybszej jeździe :/
Wymiana Oleju i Filtra :)
Ja dziś zatankowałem 40l V-Powera no i ją wypucowałem na majówki, niech też coś ma weekend!!!
Ja dzisiaj swoją po raz drugi wystawiłem na sprzedaż.
Po problemach z wysyłką smsa okazało się, że ogłoszenie poszło na 28 dni :D
http://otomoto.pl/show?id=C23793207&preview=1
Dzisiaj zawiozłem i przywiozłem Sprinta od tłumikarzy, rozebrałem rozrusznik (a nawet dwa :), oba do remontu;/). Kilka dni temu poukładałem kabelki pod maską, przez co wizualnie ich ilość spadła o jakieś 2/3. Zrobiło się nagle pusto i lepiej teraz widać 2 Dellorta. Niestety brak rozrusznika powoduje opóźnienie w ich ustawieniu;/ Mam nadzieję, że znajde we Wrocławiu jakiś sklepik z manelami do rozruszników czynny drugiego maja ;)
Wróciłem z Anglii i od razu wyjeździłem ponad pół zbiornika paliwa:crazy_pilot:
147 - wczoraj zatankowana standardowo Vervą ON do pełna; zmieniony olej + filtr. Przedwczoraj umyta, dziś także pojedzie na bezdotyk, bo musi wyglądać 'odświętnie' :D
GTV - wczoraj kupiony olej + filtr (czekają na wymianę :))
dzis umyta wywoskowano ,posprzątna................................i troszke ją przegoniłem po autostrdzie!!!!!!!!!!!!!!
Zamówiłem jej nowy kluczyk, a niech ma zdzira.
Wymieniłem panewki i zakładając misę zerwałem gwint smoka pompy olejowej:(
Zderzaczek wreszcie nareszcie pospawany ;)
Dziś ładnie oszlifowany, jutro wyszpachluje i polakieruje ;)
Pomalowany wydeszek na czarny mat,
A plan na jutro zakłada pomalowanie zaciskow i wymiane wreszcie tylnych sprezyn ;)
przed chwilą wymieniony został płyn hamulcowy