Ucięło Ci jedno ostatnie zdanie w cytacie "Warto wymienić również konstrukcje VR6 - silnik Volkswagena o niewielkim kącie rozwidlenia" ;)
Printable View
Ucięło Ci jedno ostatnie zdanie w cytacie "Warto wymienić również konstrukcje VR6 - silnik Volkswagena o niewielkim kącie rozwidlenia" ;)
I taka jest prawda bo nie kupiłem Alfy tylko dlatego, ze jest Alfą czy dlatego, że ma jakieś super rozwiązania technologiczne, a dlatego, że na tle konkurencji oferowała najwięcej za najmniej. Oczywiście jeśli mowa o używanych bo za nowe 147 w życiu nie dałbym 100K zł ;)
Taaaa? Chodzi Ci o RZ, której nikt nigdy nie widział ;)Cytat:
Dwadzieścia lat temu były alfy z napędem na tylną
Dlatego jak pisałem ciężko mi dyskutować z osobami, które nie widzą świata po za swoim autem i uważają, je za ósmy cud świata :) Jeden kupuje tylko Alfe bo to Alfa, inny VW tylko dlatego, że to VW, a ja nie kupuje znaczka na masce tylko samochód ;]
RZ nie widizałem ale SZ już tak i jak na włoskiego "klasyka" ma wyjątkowo paskudny design ;) Za to jaka popularna alfa miała 20 lat temu RWD? 75 skonczyła się w 92. Póżniej klepali jeszcze 33, 155, 164, GTV i Spidera wszystko FWD albo AWD.
No i wszystko na temat jak dla mnie ... tylko gdzie tu ta "miłość do motoryzacji", nawet ogólnie pojętej ? ;)
Po co się wypowiadać też w temacie gdzie wiadomo, że będzie czuć "testosteron" bo mówimy o silniku-pomniku dla fanów Alfa Romeo (za takiego się uważam jak i parę innych osób wypowiadających się w tym temacie) skoro nie ma się nic ciekawego do powiedzenia ?
Bo i kogo tu obchodzą jakieś VR6 skoro w temacie V6 nie mamy się czego wstydzić a wielu z nas uważa (i słusznie), że nasza marka jest właśnie wzorem ?
No faktycznie - spajdera pociągnęli do 93. Zapomniałem o nim bo to mało popularny model. No ale MOJA WINA!
Jeszcze inny kupuję VW bo to nie alfa :DCytat:
Jeden kupuje tylko Alfe bo to Alfa, inny VW tylko dlatego, że to VW
Pewnie, że alfy mają coś w sobie, szczególnie w swojej cenie i pewnie, że chciałbym 155 3.0, ale piszczeć na jej widok raczej nie będę. Twoja alfa jest wyjątkowa bo: jest szybka i niema się co w niej zepsuć :D Mnie się 155 dodatkowo podoba. I prawdę mówiąc wolałbym taką niż 156 2.5. Zdecydowanie! Ale alfa to nie tylko 155, a może nawet przede wszystkim nie 155. Gdyby była taka świetna to by nie skończyła z z mito i julką - konkurentami dla fiesty i focusa :D
I busso jej niczego nie zmieni...