-
Za dużo parametrów, nic nie widać. Jak chcesz się skupić na turbo to wrzucaj: obroty, doładowanie mierzone, docelowe i overboost.
Z tego co pamiętam to wciąż nie wrzuciłeś logów z sytuacji jak samochód ma muła czy się mylę (temat ma juz w sumie 10 stron)?
-
No to są właśnie logi z momentu kiedy auto zamula.
-
Za krótkie przyspieszanie, za niski bieg, za dużo parametrów.
Zrób dobre logi
-
Ok. Jutro postaram się zrobić lepsze.
-
-
Czy auto muliło podczas próby?
Nie wiem jaki masz problem żeby zrobić dobre logi. Proszę cię o długie przyspieszanie to ty wrzucasz logi od 2000 do 3000 obrotów. Brak słów
Parametry te co w pliku nr 6. Nie loguj pedału gazu
Przeciągnij na czwartym biegu, z gazem w podłodze od 1500 do 4000 obrotów.
-
Tak, auto muliło podczar robienia logów.
W pliku o nazwie log1 jest pedał w podłodze na 4 biegu, od 1300 do ponad 3 tys obrotów.
-
Zrób jeszcze raz. Śmiało przekrocz te 4k np. 4500. Zamiast pedału daj dawkę paliwa. Alfa wolno próbkuje ale co 2s to jest jakaś przesada przy 4-5 parametrach. Nie masz czasem obniżonej prędkości transmisji na kablu?
Później zrób jeszcze jeden przejazd.
Obroty, dawka, przepływka (mierzona/docelowa). Pilnuj ilości parametrów, nie wrzucaj więcej niż powinieneś.
Turbo wygląda ok. Zobaczymy czy leje odpowiednią ilość paliwa. Pewnie tak
Może problemu z muleniem nie ma? Tylko samochód ma 120KM a ty na codzień jeździsz poniżej 2000 obrotów? Później zostaje nam kwestie temperaturowa i ew. układ wtryskowy.
-
Mam interfejs Elm327, nie wiem jaką ma prędkość..
Co do logów, jutro postaram się zrobić kolejny raz z wartościami, które podałeś.
Co do turbo - nie uważasz, że jednak na początku trochę za wolno wstaje?
-
Nie, jest ok. Bierz pod uwagę, że startujesz od baardzo niskich obrotów. W takich nie powinno się przyspieszać, dla testu dają one dobry pogląd bo widać jak buduję się ciśnienie.