Najpierw zadzwoń może coś doradzi, gość jest naprawdę bardzo komunikatywny.
Printable View
Najpierw zadzwoń może coś doradzi, gość jest naprawdę bardzo komunikatywny.
A mieliście może taki problem w swojej alfie, że nie mogliście wbić lewarka w pozycję "P" ? Wie ktoś może co to może oznaczać ? Nigdzie niestety nie mogę znaleźć informacji na ten temat a wszystkie warsztaty, które obdzwaniam nie słyszały o takim przypadku i są tak zawalone, że nie dadzą rady przyjąć mnie dzisiaj.
Sprawdź cięgno awaryjne, w drugim wątku gdzie pisałeś masz zdjęcia i obrazki.
Sprawdzałem. Nie pomogło. Zawiozłem auto do warsztatu zajmującego się automatami. Zadzwonili dzisiaj, że gałka jest do wymiany i niby jeszcze coś nie tak z kluczykiem.. Nie można go wyjąć i wg nich nie ma to nic wspólnego z tym, że nie chce przerzucać na "P"... Zalecili jechać do serwisu kupić nową gałkę (sprawdziłem, że koszt takiej to ok. 400 zł) + wizyta u elektryka żeby sprawdzić co z tym kluczykiem..
No i jeszcze sobie zażyczyli 350 zł za sprawdzenie. Załamka.
Jeśli skrzynia nie będzie w P to stacyjka sama nie puści kluczyka, wystarczy wyjąć końcówkę z grotem i włożyć w ten mały otwór w stacyjce to kluczyk puści.
Ktoś tu miał taki problem z gałką, tam był jakiś niewielki problem z jakąś blaszką. Z tego co kojarzę to banalna naprawa. Poszukaj na forum bo szkoda kasy na nową gałkę.
Hej. Szkoda, że nie sprawdziłem tego patentu wcześniej... Odebrałem nienaprawione auto z warsztatu i zapłaciłem za to 350 zł. Wsiadłem do auta, rozebrałem gałkę - w środku rzeczywiście była jakaś malutka rolka i wałeczek. Wyjąłem to, założyłem i wszystko chodzi.... Jak to mówią czemuś biedny ? Boś głupi ! : [
ps - jednak nie wszystko jest w porządku. Teraz nawet jeśli dźwignia jest w pozycji "P" nie można wyjąć "normalnie" kluczyka i jest sygnał dźwiękowy taki jakby pozostawiło się na innym biegu. Ktoś wie o co może chodzić ? Bo już mam dosyć warsztatów na najbliższy czas : ]
Wyświetla się P na liczniku?
W tamtym temacie o którym Ci pisałem było też o tym, że pomimo fizycznego przestawienia na P to na liczniku było nadal np.D.
Za nic sobie nie mogę przypomnieć co tam było robione.
Wyświetla się P. Czyli prawidłowo. Jak sobie przypomnisz co tam trzeba zrobić to będę bardzo wdzięczny za info.
Robił ktoś może z forumowiczów Q-Tronica gdzieś w Warszawie? Ja ostatnio byłem w ASB Józefów i trochę się zawiodłem bo bez większego sprawdzenia skrzyni zdiagnozowali sterownik hydrauliczny za ok 4k, szef nawet nie widział auta a twierdził że to jest jedna z możliwych rzeczy i pierwszych które robią w tych skrzyniach w ogóle nie słuchając mojego tłumaczenia?? a jestem wręcz przekonany że przy moich objawach sterownik jest jeszcze całkiem dobry, kosz C1 już bardziej pasuje przy moich objawach. Widziałem jeszcze w okolicy Wawy ASB SebKar, ktoś coś może słyszał o opini tego warsztatu? Będę bardzo wdzięczny za jakiś naprawde sprawdzony i profesjonalny warsztat aczkolwiek już powoli planuje podróż do Zielonej Góry :wacko:
Niestety w samej warszawie koszty naprawy są bardzo wysokie. Niezależnie czy Józefów, czy Auto Wawer czy inne Samko lub Midparts. W Nadarzynie jest Ediparts. To z tych większych. Jakie są objawy u Ciebie?